Napsali o mně

Oslav 25. výročí TV Nova se zúčastnil mimo jiné bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. Na svém facebookovém profilu se pak pochlubil tím, že se setkal s exprezidentem Václavem Klausem. Kdo však na oslavě nebyl, byl první ředitel televize Vladimír Železný. Místo toho však média psala o tom, jak moderátorka Sportovních novin Inna Puhajková upadla a ukázala i své spodní prádlo.

„Hned ve dveřích jsem se srazil s Václavem Klausem. ‚Petře, co tady děláte?‘ povídá pan prezident. ‚Taky se divím, že mě pozvali,‘ odpověděl jsem já, místopředseda Rady pro vysílání z dob největších mediálních konfliktů a autor knížky Válka o Novu, napsané s brutální otevřeností. Oslava 25 let TV Nova. Na programu byl Sokol, cirkus, Lucka s Reyem, zpěváci a skvělá stínohra. Tyhle věci Nova umí. Pak byl raut. Docela dlouho jsme si na něm s panem prezidentem povídali,“ poznamenal Štěpánek.

„Železného ale nepozvali,“ říkám a rozebíráme, že na oslavě chybí ten, kdo Novu vybudoval. Dokonce dvakrát. (V tom je asi ten problém.) „Petře, jestli o tom něco budete psát, tak určitě napište, že to je malost a nevelkorysost a že to říkám já,“ uzavřel téma pan prezident. A tak to teda píšu. „Na stvrzení řečeného jsme se spolu vyfotili,“ dodal k příspěvku.



„Rauty občas svedou k rozhovoru nejroztodivnější sestavy. Stojíme v hloučku s Klausem a ekonomem Lukášem Kovandou, když tu se k nám přidal předseda vlády. Tuhle debatu, jejímž tématem byli ministři Babišovy vlády, bych přál novinářům slyšet. Ministrům asi muselo zvonit v uších. Ve špičkování je totiž Klaus nepřekonatelný. A já taky nikoho nešetřím,“ uzavřel Štěpánek.

„Je to fakt majstrštyk napsat historii TV Nova a úplně z ní vynechat Vladimíra Železného. Lépe by to nesvedli ani komunisté, co z fotky s Klementem Gottwaldem vyretušovali popraveného Vlada Clementise. Bravo, soudruzi!“ poznamenal pak ještě Štěpánek, když si přečetl hlavní stranu webu věnujícímu se oslavám.

O mejdanu k 25. výročí televize Nova se psalo jako o velkolepé oslavě v Obecním domě. Deník Blesk.cz samozřejmě nemohl nechat bez povšimnutí to, jak sportovní moderátorka Inna Puhajková, někdejší partnerka hokejisty Jaromíra Jágra, si vykasala sukni natolik, že ukázala spodní prádlo. Herečka Lucie Zedníčková pak podle serveru raději odešla bosky, aby se na červeném koberci nesmekla. O celém mejdanu referoval s titulkem: Bujará oslava 25 let Novy: Odhalený rozkrok Puhajkové a kobercové válení!.

(vef), 11. 2. 2019

Originál článku ZDE