Články - 2016

Články - 2016

Je to darda těch bratu 320 miliónů korun, co mají sociální demokraté zaplatit advokátovi Zdeňku Altnerovi. Ve skutečnosti je to ale vyšlo ještě dost levně. Kdyby předchozí soudy nevystavěly okolo ČSSD obranný val, byla by strana milovníků růží už dávno v likvidaci.

Co tomu předcházelo? Zdeněk Altner dokázal nemožné. Vysoudil sociálním demokratům Lidový dům, na který samozřejmě vůbec neměli nárok, natož právo. Leč bohorovní, namistrovaní, noví „majitelé“ Liďáku se pak na něj zvysoka vykašlali a s dalšími ujednáními předmětné smlouvy, kterou se svým advokátem uzavřeli, si tak nějak po socialisticku vytřeli zadek. Mezi těmi bohorovnými byl i Zeman. (01-04-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016
Ve svobodné zemi má občan právo nadávat na svoji vládu. A má právo vládnoucí papaláše označovat za vlastizrádce, když si to o nich myslí, nota bene, když si to zdaleka nemyslí pouze on sám. Svobodný občan má rovněž právo říkat, že vlastizrádci zasluhují nejvyšší trest. Pokud vláda takovouto kritiku nestrpí, ba dokonce za to občany za asistence po zuby ozbrojeného komanda zatýká, není to už vláda svobodné země, ale banda totalitních uchvatitelů moci. Ergo: sobotkovsko-babišovský režim je totalitní, a proto musí být po zásluze odstraněn. (27-03-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

Zkouším si představit, jak by to asi fungovalo, kdyby se řekněme 100 000 Evropanů sebralo a domáhalo se vstupu třeba do Kataru nebo Spojených arabských emirátů. Jako že jsou uprchlíci. Ale nějak mi to nejde a nejde. Schválně to zkuste taky. A taky mě napadlo, že nějaká bohatá evropská země by mohla Arabům slíbit, že jim tam postavíme nějaké kostely. To by to pak hned šlo všechno mnohem líp. Že o tom taky nepochybujete? (20-03-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

Občas člověk z ničeho nic narazí na příběh nadmíru povedený. Tenhle je z roku 2000, takže vlastně ještě z minulého století, ba přímo tisíciletí. Přesto je stále aktuální. Zvláště pak, když zjistíte, že v něm spoluúčinkujete. Sice jen ve vedlejší roli, ale i to se počítá. A především, když se po šestnácti letech dozvíte pointu. To bylo tak:

Zrovna čtu memoárovou knížku Zdeňka Mahlera „...ale nebyla to nuda aneb Poznámky pod čarou života“. A najednou se nestačím divit. Na stránce 229 se Mahler mračí nad realitou a praxí naší politiky a ilustruje to mimo jiné touhle historkou, cituji: (15-03-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

Když existuje něco, čemu se říká pražská kavárna, existuje nepochybně i kavárna bratislavská. Být jejím návštěvníkem, půjdu si to raději hodit. Někdejší lídr slovenské pravice, Dzurindova SDKÚ-DS, získala zoufale ostudných 0,3 procenta a ve slovenské politice nepochybně končí. O to půvabnější je, kterak někdejší poslankyně téhle strany, bývalá herečka a diplomatka Magda Vašáryová, rozdává u nás v Česku rozumy, jak správně dělat politiku. Povedené! (06-03-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016
Žijeme v prapodivné době. Ti, kteří otevřeně a včas varovali před nebezpečím, jež se na nás valí, a navrhovali opatření, jak mu čelit, byli zdejšími papaláši onálepkování coby extremisté. Titíž papaláši dnes navrhují to samé, leč s ročním zpožděním. Závěr, zda extremistou je Konvička, anebo Sobotka a spol., si laskavý čtenář dozajista učiní sám. Já jen dodávám, že pouze extrémně neschopný, totalitářský poseroutka může prázdným tlacháním dle bruselských osnov promarnit rok. (05-03-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

Poté, co šéfredaktor publicistiky České televize Marek Wollner označil mě a Petra Žantovského za „roztleskávače ruské propagandy“, ozval se pan Alexandr Vojta, který stojí za nezávislým internetově-televizním projektem Debatní klub. Vybídl obě strany ke konfrontaci před televizními kamerami. Zatímco Žantovský i já jsme kývli, zbabělý Wollner svoji účast odmítl. Žádná reakce nepřišla ani od vedení České televize. To je věru zajímavé, neboť tyhle strašpytlíky máme na své výplatní pásce. (26-02-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

ROZHOVOR Je třeba se modlit, aby současní eurounijní i mnozí evropští národní potentáti odtáhli k čertu. Jinak Evropu ani nás, podle spisovatele, rockera, politika a člena Akční rady Bloku proti islámu Petra Štěpánka, nečeká nic dobrého. My i Amerika máme našlápnuto ke zničující politické korektnosti. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz také poděkoval Evropské unii za Ukrajinu zdecimovanou asociační dohodou. (24-02-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

„Pan Wollner to má hodně popletené. Já ani Petr Žantovský jsme s ním nikdy žádnou válku nevedli, takže jsme také žádnou nemohli prohrát. Na přelomu let 2000 – 2001, tedy v době televizní krize, jsme byli členy Rady pro vysílání. Do její kompetence patří sledovat a případně pokutovat, co se objevuje na obrazovce, nikoli to, co se odehrává za zdmi České televize. To je věcí jiné rady, totiž Rady České televize. Za to, co ČT pouštěla na obrazovku, jsme jí tehdy udělili vůbec nejvyšší možnou pokutu, tj. 2 miliony korun. Nic víc, nic míň. Jestli tehdy někdo prohrál, pak pouze občané České republiky, protože veřejnoprávní obrazovku nadále ovládají demagogové typu pana Wollnera." (17-02-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

ROZHOVOR Tady je víc ódéesáků než v ODS, slyšel prý Petr Štěpánek na sněmu Bloku proti islámu. I to podle něj ukazuje na současnou podivnou situaci, kdy občané prahnou po změnách, přičemž ale podle Štěpánka naráží na nechuť až odpor (j)elit. A jejich postoj ještě posilují mainstreamová média, která známý rebel české pravice považuje za jednoho z hlavních viníků současného stavu. (31-01-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

Ani Václav Klaus ani Mirek Topolánek nebyli neomylní. Nicméně když Klaus končil jako předseda, měla ODS přes 20 procent. Když jsme si odstřelili Topolánka, byla ODS také nad dvaceti procenty. K sešupu na jednociferný volební výsledek vedla až politika Petra Nečase, kdy provozoval Kalouskovy ekonomické nápady, leč zodpovědnost za ně odnesla ODS. Nečas u toho ovšem nebyl sám. (15-01-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016
Na hrubý pytel hrubá záplata. Jsou pouze dvě možnosti. Buď jsou pracovníci ministerstva vnitra včetně samotného ministra hlupáci, nebo to jsou grázlové. Vlastně je tu ještě možnost třetí. Totiž že obě předchozí tvrzení platí naráz. Co mě k těmto silným výrokům opravňuje? Na prahu své šedesátky jsem se dozvěděl, že prý jsem extremista. Opravdu mě to uráží. A zdaleka nejde jen o mě. Ministerští hlupáci/grázlové do téhle kategorie vystrčili též řadu dalších mých veskrze ctihodných přátel a spoluobčanů. O co jde? O situační zprávu ministerstva vnitra o extremismu, do níž ministerští hlupáci/grázlové zahrnuli také Blok proti islámu. Je třeba to pojmenovat pravými slovy: Ministerští hlupáci/grázlové za peníze daňových poplatníků vytvářejí denunciační paskvil. (11-01-2016)

Celý článek...

 
Články - 2016

Nedělejme si žádné iluze. Všude to funguje stejně. Klaka občanských aktivistů převlečených za novináře si za halasného vykřikování hesel o demokracii, svobodě slova, vyváženosti a objektivitě krade veřejnou televizní obrazovku pro sebe a své politické milce. Na ostatní zbývá jen paběrkování. A skřípění zubů. Takhle to funguje dlouhá léta. Jednoho dne ovšem „ostatním“ dojde trpělivost. (02-01-2016)

Celý článek...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 Další > Konec >>

Strana 2 z 2
Unisono...
rocker...
výběr z foto...
phoca_thumb_s_11-1990-tabor-u-Machova.jpg phoca_thumb_m_07-1977-foto-na-tablo.jpg phoca_thumb_l_02-1962.jpg phoca_thumb_s_43-2008-New-York-Central-park.jpg phoca_thumb_s_10-2004-Bavorsko-soutok-Dunaje-a-Innu.jpg 32-2009-Berlin-Glienickebruecke-tady-menili-zajatce.JPG phoca_thumb_m_06-2003-Dunaj.JPG phoca_thumb_m_03-1975-Spektrum.jpg phoca_thumb_s_23- 2002-25-let-po-maturite.jpg phoca_thumb_s_01-1997-Sumava.jpg phoca_thumb_s_20-1999-Pariz-na-Eifelovce.jpg phoca_thumb_m_05-1972-Spindleruv-Mlyn.jpg phoca_thumb_s_30-2009-Berlin-pamatnik-holokaustu.JPG 15-2005-Dunaj-Gabcikovo.jpg phoca_thumb_l_61-2010-Dansko.JPG phoca_thumb_l_15-1995-Krkonose.jpg 17-2007-Alice-s-Mirkem-Ouzkym-Strasburk.jpg phoca_thumb_s_01-1973-Spektrum.jpg 09-2000-s-Damiens-v-Chrudimi-volby-do-Senatu.jpg phoca_thumb_l_01-1973-Spektrum.jpg