Články - 2020

Poslouchal jsem rozpravu, co probíhala ve sněmovně před volbou členů Rady České televize. A dojal jsem se nad vystoupeními opozičních poslanců, jak se pohoršovali nad jedním mailem, který hodnotil kandidáty. Jen nevím, kde všichni tihle svatouškové byli, když jim Milion chvilek před volbou do Rady pro vysílání rozeslal hnusný, nactiutrhačský, denunciační, podpásový, dezinformační mail, který se týkal mojí osoby. Inu, stáli v pozoru a sráželi paty. Můj závěr? Banda pokryteckých kašparů!

Stále platí, že když dva dělají totéž, není to totéž. Když píše Berkovec, je to špatně. Když píše Milion chvilek, je to dobře. Zajímavé!

Generální ředitel České televize Petr Dvořák se nyní také pohoršoval nad tím, že předseda mediálního výboru poslanecké sněmovny Stanislav Berkovec z ANO před volbou rozeslal svým spolustraníkům mail se svým hodnocením kandidátů do Rady České televize.

Inu, i to je velmi zajímavé. Proč? Protože ten samý Petr Dvořák se kupodivu před časem naopak vůbec nepohoršoval nad tím, když Milion chvilek před volbou do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání rozeslal VŠEM poslancům denunciační mail, aby v žádném případě nevolili Petra Štěpánka, protože je to pěknej ptáček. A vůbec mu nevadilo, že polovina informací v onom mailu byla lživá a druhá všelijak překroucená. Ale kdyby jen to. Dvořák i Česká televize se na oné protištěpánkovské denunciační kampani spolupodíleli.

A můj závěr? Radu České televize sice považuju za nepříliš významný a přeceňovaný orgán, ale o jedné podstatné věci skutečně hlasuje. A to o tom, kdo v tom zakletém baráku na Kavčí hoře bude generálním ředitelem. Pročež není tak úplně jedno, kdo v Radě ČT bude sedět. Zdali přátelé starých kavárenských pořádků, ve kterých jsou udržovány zaběhlé penězovody a veřejná televize je za peníze všech hlásnou troubou jednoho jediného správného názoru na cokoli, nebo čerstvá krev, která ten zakletý hrad provětrá a otevře všem názorovým proudům.

To, že podvodníček a rodinkář Dvořák stále ještě stojí v čele České televize a za svoji mizernou práci si se svými věrnými dělí kořist, kterou mu přihrávají spřátelení radní, je ostuda jak Rady České televize, tak i poslanců, kterým Rada ČT skládá účty a kteří nenašli dostatek odvahy, aby výroční zprávy ČT neschválili a nastartovali tím proces, který Dvořáka odešle tam, kam patří. Když už ne do šatlavy, tak aspoň do propadliště dějin.

Pokud by toho byla schopná převolená rada, bude to jen a jen dobře.

11. 3. 2020