Články - 2021

20. leden 2021 bude už navždy smutným dnem americké a světové historie. Do funkce prezidenta Spojených států amerických, stále ještě nejmocnější země světa, bude uveden Joe Biden.

Tomu, že byl zvolen v poctivých volbách, věří pouze ten, kdo tomu věřit chce. Milióny lidí nejenom ve Spojených státech, nýbrž po celém světě si ale myslí opak. Myslí si, že do Bílého domu vstupuje člověk, jemuž dveře otevřely pouze rozsáhlé volební podvody.

Tohle těžké podezření bylo možné vyvrátit, ale to by americké soudy musely všechny ty desítky a desítky, možná spíše stovky svědectví o volebních podvodech nejrůznějšího typu skutečně projednat. Nestalo se tak. Prakticky všechny žaloby byly smeteny ze stolu z procedurálních důvodů. Včetně žaloby 17 států unie k Nejvyššímu soudu. Soudy se prostě raději dívaly jinam.

Už koncem loňského roku jsem napsal, že ať to v Americe dopadne jakkoli, dopadne to špatně. Že pokud se prezidentem nakonec stane Biden, nikdy už ze sebe on ani Spojené státy americké nesmyjí ostudné podezření, že 46. prezident do Bílého domu vstoupil na základě rozsáhlých volebních podvodů.

A pokud by tam naopak zůstal Trump, bylo by to pro změnu veřejné přiznání, že prezidentské volby roku 2020 byly skutečně zfalšované. Dnes už víme, že toho se Amerika, její soudy i nejvyšší potentáti evidentně báli víc než ostudného faktu, že v Bílém domě budou následující čtyři roky úřadovat lži-prezident a lži-viceprezidentka.

Že Joe Biden i Kamala Harrisová budou muset být do svých úřadů instalováni za asistence tak obrovského množství zátarasů, policie a armády, jaké historie nepamatuje, je jen v řádu věcí. Přesně takhle to dělají režimy, které se bojí svých vlastních občanů. Podvedených občanů.

Jsme svědky jednoho z uzlových bodů světových dějin. Historie zas jednou nabírá tragický směr. Nic dobrého z toho nevzejde.

20. 1. 2021