Články - 2021

Zápas o dno české politiky je stále vyrovnaný. V posledních dnech ponejvíce zaujaly týmy ODS a ČSSD. Nejprve výrazně zaskóroval kapitán přátel růže se sociálním cítěním za peníze druhých Jan Hamáček, ale stav utkání vzápětí vyrovnal řeporyjský starosta Pavel Novotný v dresu fialových ptáků krajního středu. S postupem času a s týmovými posilami z řad černoprdelníků a Kaldových pohrobků možná už dokonce levého středu.   

Oba borci se předháněli, kdo více nablije na covidem onemocnělého exprezidenta Václava Klause.

Jan Hamáček zápas otevřel tímto výrokem: 18. listopadu jsem řekl: “Nikomu nic zlého nepřeji, ale obávám se, že v případě nějakých komplikací, exprezidentovi lékařskou péči neposkytne Institut Václava Klause.” Přeji mu brzké uzdravení, ale náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval...

Pavel Novotný returnoval takto: Nejhorší, co by u toho Klause sr. mohlo nastat, je lehký průběh. Stal se z něj zmrd a mohl by ještě vykřikovat to, co na co tupá lůza slyší. On je vlastně ten těžký průběh v zájmu celku, což je tedy šílené, ale ta rovnice tak vychází. Co mám špatně?  

Sportovní experti soudí, že na první pohled to může vypadat, že vede ODS, tedy alespoň co se týče razance střel, přesto ale větší naděje na vítězství dávají borcům v oranžových dresech, neboť za ně skóruje sám kapitán, zatímco za fialové ptáky pouze jejich řeporyjský maskot.

V jednom se ale odborníci shodují. Estetický dojem z obou borců, jak z růžolícího tlouštíka z „kachlíkárny“, tak z otylého vepřoida z Řeporyjí, je obdobný, a proto další kolo napínavého klání mezi špičkovými týmy zdejší politické extraligy vyhlížejí se zvýšeným zájmem. Žádné dno totiž není tak hluboké, aby nemohlo být ještě hlubší.

Vzhledem k blížícím se volbám se diváci nepochybně mají na co těšit.

Sportu zdar!

25. 2. 2021