Články - 2023

Pokud pozvání do prezidentské debaty na České televizi přijme osm z devíti prezidentských kandidátů, má tam stát osm kecpultů. Ne devět.

Žádná povinnost, proč by se kandidát musel účastnit kterékoli televizní debaty, neexistuje. Pročež je nefér, když si ji televize takto podpásovým způsobem vynucuje.

Debatu má moderovat nestranný moderátor. Ne zpovykaný Řezníček.

Všichni kandidáti mají mít stejné podmínky. Pokud je Prima rozděluje podle ne zcela věrohodných předvolebních průzkumů do dvou kategorií, část kandidátů tím poškozuje.

Pokud pozvání do druhé primácké debaty přijmou pouze dva ze tří pozvaných kandidátů, mají ve studiu stát dva kecpulty. Ne tři.

Když už tam jsou tři kecpulty, měly by fungovat také tři hlasovací zařízení. Pro každý kecpult jedno. Tedy i pro kandidáta, který zvolil taktiku debaty se neúčastnit. Takové hlasování by bylo obzvláště zajímavé.

Když už Prima rozděluje kandidáty do dvou kategorií, když už má ve studiu tři kecpulty a jeden z pozvaných kandidátů jasně předem deklaruje, že se neúčastní, a když má předchozí debata kandidátů „druhé kategorie“ dle diváckého hlasování jasného vítěze, co brání tomu pozvat jej, aby se střetl s protežovanými „favority“?

Rovněž Nova kandidáty rozselektovala do dvou debat. Na odpolední plebs a večerní protežované vyvolence. Hilšer kvůli tomu z debaty v přímém přenosu demonstrativně odešel.

Jojo, všechno je jednou poprvé. Poprvé v životě v něčem s Hilšerem souhlasím.

Bída! Bída! Bída!

12. 1. 2023