Plnou ParouBack

Není nad to dělat věci ve správný čas. Standa „v tuto chvíli“ Gross odjíždí v tuto chvíli na dovolenou. Má recht. Proč by si taky nedáchnul. Vždyť se koneckonců skoro nic neděje. Takové lapálie, jako že se mu bortí vláda, přece počkají.

A nerozborná Unie svobody stojí při něm. Jako pevná hráz socialismu. Podle jejího předsedy Pavla Němce je  prý za vším pouze Kalouskův a Grossův osobní spor. Unie na koaliční schůzku nepřišla. Čerstvému novomanželi Němcovi se asi nechtělo vstávat.

Vzhledem k tomu, že se tedy podle Standy „v tuto chvíli“ Grosse v tuto chvíli nic neděje, těch osmdesát procent občanů, kteří to přece jenom vidí trochu jinak, mohou alespoň přemýšlet, za které hranice všedních dnů se jejich pravdomluvný a upřímný premiér vydá. Nabízí se hned několik zajímavých destinací.

Může jet třeba ke strýčkovi Vikovi. Nebo se může opalovat pod horským sluníčkem u svého barrandovského bazénu. A ani ekodovolená na úvěr u Rodových kraviček by nebyla k zahození. A až se ho dotěrní novináři budou ptát, může zase odpovědět: „Já jsem se musel chovat ekonomicky!“

Šťastnou cestu!

19. 2. 2005