Články - 2009

Jiří Paroubek mě fakt dojal, málem jsem až zaslzel. Ten charakterní muž vysokých morálních kvalit všechny volá ke slušné volební kampani. Nějak si nemohu pomoct, ale připomnělo mi to tu anekdotu, jak tchoř přijde na schůzi zvířátek, rozhlédne se kolem a povídá: „Je tady nějakej smrad!“

Už vidím tělnatého předsedu Paroubka, jak si bere štafle a ve svém záchvatu náhlé šlechetnosti spěchá odstraňovat všechny ty posměšné billboardy, co jich jen ČSSD vyvěsila o svých politických konkurentech.

Nebo jak celý zpocený pílí za Randákem a přemlouvá ho, aby už neblbnul, nikam nejezdil, hlavně ne do Toskánska, nic nefotil a nic nenosil do redakcí. A hlavně, aby nekamarádil s Dimunem.

Taky již určitě z Lidového domu vykázal všechny ty zvlčilé americké poradce, kteří pochopitelně jen a jen proti Paroubkově šlechetné vůli sociální demokraty přemluvili, aby v minulých sněmovních volbách zrealizovali agresivní negativní kampaň, jakou jsme tu do té doby ještě nezažili.

Paroubek se také jistě co nevidět kajícně omluví Karlu Schwarzenbergovi za svá nepřístojná slova o jeho politickém turismu. Vždyť předseda ČSSD při svém širokém politickém rozhledu přece dobře ví, že doyen Topolánkovy vlády byl před TOP 09 pouze členem ODA, a ta už navíc zanikla. Paroubkovi se to celé jen trochu pomotalo. Dřímající knížepán, pobíhavá Zubová, kakaový Kraus, kdo to má všechno kapírovat, nota bene když bude za chvíli chovat.

A propos – Kraus! To je, panečku, politický jezdec! Komunistická strana Československa, Komunistická strana Čech a Moravy, Demokratická strana práce, Hnutí za samosprávnou demokracii, Liberálně sociální unie, Česká strana sociálně demokratická. A vida – už je zase nepostradatelný! Ale turista to jistě není (když mu teda nebudeme počítat tu Afriku), to by šlechetného předsedu ani ve snu nenapadlo.

Kontrolní otázka na závěr: Jaký je rozdíl mezi tchořem a Paroubkem? Odpověď: Odér po tom nebohém zvířátku se rozplyne rychleji.

26. 8. 2009