Články - 2009

Tak už to prasklo. Netrvalo to ani den. Žádná starost o blaho státu, žádná starost o ústavní čistotu. Srdce do kalhot Jiřímu Paroubkovi spadlo nad čísly posledních preferencí. Proto a jen proto podrazil všechny politické partnery, proto neváhá stupňovat politický chaos, proto riskuje budoucnost země.

Nevím, jestli je to všeobecně známo, ale čísla průzkumů veřejného mínění dostávají politické strany o pár dnů dříve, než jsou vypuštěna do médií. A co říká nejčerstvější průzkum CVVM? Preference ODS a ČSSD jsou vyrovnané, oscilují okolo 30 procent. TOP 09 se s 13 procenty dotahuje na KSČM s 15 procenty. Do sněmovny by prolezli i lidovci. A možná, že i zelení.

Suma sumárum: Paroubkovy spojené soc-bolševické oranžovo-rudé šiky by předčasné listopadové volby prohrály. To je jediný důvod dalšího z Paroubkových názorových veletočů. To je jediný důvod, proč Paroubek volby odpískal. To je jediný důvod, proč odepsal i stamiliony, jež už do volební kampaně jeho ČSSD napumpovala. Na miliony těch ostatních Paroubek samozřejmě kašle.

Nejpopulárnějším tričkem mezi mladými lidmi je to s nápisem Paroubek škodí lidem. Mají recht. Úplně nejvíc Paroubek škodí jim. Právě oni totiž budou muset miliardy, kterými Paroubek korumpuje hloupé a nezodpovědné, jednoho dne splatit.

Co s tím? Nenechat si to líbit a vyzvonit tohle bolševické papalášské reziduum z české politické scény. Dřív než bude pozdě. Dvacáté výročí velké sametové po tom přímo volá.

16. 9. 2009