Články - 2009

Před čtrnácti dny odpískalo vedení televize Prima nedělní Partii, ve které měli být hosty Mirek Topolánek a Miloš Zeman. Netřeba pochybovat, že se tak stalo pod kuratelou Lidového domu. Debata Topolánka se Zemanem sice mohla být zajímavá pro diváky, ale pranic se nehodí do krámu Jiřímu Paroubkovi. Na obrazovku byl raději vyslán hejtmanec Rath.

V evidentní režii Lidového domu se odehrála i poslední Partie s Danielou Kovářovou a Marií Benešovou. Je to sice čiročirá dramaturgická zhovadilost proti člence úřednické vlády posadit stranickou stínovou ministryni, ale co, o to tu přece nejde. Smyslem podobného spektáklu není nic jiného než poskytnout oranžové stínové matroně prostor, aby se mohla producírovat před kamerami.

Jen tak mimochodem – absurditou na kvadrát je v tento čas samotná existence stínové vlády ČSSD. Nebo je to snad normální, že sociální demokraté participují na Fischerově úřednické vládě a zároveň se proti ní stínově vymezují? V ODS se taková schizoidní paranoia nepěstuje. Všiml si tohoto rozdílu byť jediný z našich slovutných nezávislých mistrů pera?

Mám pro dramaturgii Primy (Dimun a spol.) skvělý nápad, kterým se dá primácký oranžový rektální alpinismus dovést prakticky k dokonalosti. Co takhle do příští Partie pozvat ministra vnitra Pecinu a jako oponenta proti němu posadit stínového Bublana? To bude, panečku, názorové jiskření!

Dimuna pak třeba v Liďáku za odměnu vyfotí před rozvinutou „píárovou“ zástavou.

9. 11. 2009