Články - 2010

Spočítá někdo, kolikrát už se televize Prima pokoušela o tzv. očištění od regionálního vysílání, tedy od povinnosti přímo vyplývající z její vysílací licence (licence byla udělena na centrální program pro lokální a regionální televizní vysílání) a stvrzené dokonce soudním rozhodnutím?

A je to tady zas! ČSSD v Poslanecké sněmovně aktuálně usiluje o vrácení zákona o audiovizi zpátky do druhého čtení. Proč? Aby mohl být načten pozměňovací návrh, který by Primu od povinnosti koexistovat s regionálními televizemi „očistil“. To vše za situace, kdy jsou volby na dohled a je veřejným tajemstvím, že primácké zpravodajství do značné míry z Lidového domu nekočíruje nikdo jiný než Paroubkův fámulus Dimun.

Sečteno, podtrženo: Korupce jak vyšitá, hanebný politický obchod!

Pokud by k tomu opravdu došlo, naskytne se zajímavý pohled. Takřka v přímém přenosu budeme moci sledovat zrod další mezinárodní arbitráže. Ono totiž nejde jenom o Primu, ale také o regionální televize, které tím budou okradeny o vysílací a reklamní čas, garantovaný řádně udělenými vysílacími licencemi. Vzhledem k tomu, že jejich vlastnická struktura zahrnuje také zahraničního spoluvlastníka, arbitrážní vyústění lze považovat za takřka jisté. A za těchto okolností netřeba ani pochybovat o výsledku arbitrážního sporu.

Zapamatujme si proto jméno předkladatele příslušného pozměňovacího návrhu a poznamenejme si i jména poslanců, kteří pro loupež skrytou za paragrafy, motivovanou navíc politickou korupcí, bez uzardění zvednou ruku. A až přijde čas účtování, zavolejme je k odpovědnosti.

27. 1. 2010