Články - 2010

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach je jedním z nejvážnějších adeptů na prestižní ocenění hlupák roku. Z naší politické zahrádky jsme zvyklí na ledacos, takže zaujmout v této kategorii vyžaduje vpravdě olbřímí nasazení, leč bodrý Zdeněk – jak je vidět – nic neponechává náhodě.

A tak krátce před volbami přispěchal s nápadem, že během následující čtyřleté vlády našich lidumilných soc-komunistů z ČSSD zvýší důchodcům důchody o 50 procent. No nekupte to!

Že se svět zrovna nachází v období největší finanční krize od časů krachu na newyorské burze? Že i naše ekonomika je zrovna v hlubokém propadu? Že nám raketovým tempem roste počet důchodců a klesá počet aktivně pracujících? Že náš důchodový systém je jen kousek před nárazem, pokud s tím něco rychle neuděláme? A že to byla právě ČSSD, kdo zdestruoval výsledky odborné Bezděkovy komise, jež připravila důchodovou reformu? Detaily.

Bude tedy Zdeněk Škromach, coby svému okolí nebezpečný jedinec, superarbitrován pro blbost? Ale vůbec ne. Einstein to sice není, ale tak strašně hloupý ten odborář převlečený za politika zas není. Usměvavý Zdeněk se jen řídí heslem: Slibem nezarmoutíš!

Otázka k rozlousknutí proto nezní, zda Škromacha navléknout do svěrací kazajky, nýbrž jaké je mezi voliči procento hlupáků, kteří takovéhle pitomosti dealerům drogové sociální závislosti na Lidovém domě – nikoli nepodobných prodavačům oranžového z nebe a distributorům pečených holubů rovnou do huby – spolknou.

2. 3. 2010