Články - 2010

Hokejovým fanouškům spadl kámen ze srdce. Zlatá medaile z hokejového turnaje na olympijských hrách 2014 v Soči je už teď prakticky jistá. Známý sportsmen tělem i duší Jiří Paroubek se už na Růžičku, Jágra, Eliáše a spol. nemohl dál dívat, pročež se rozhodl se, že hokej vezme do svých rukou.

Fanoušci se již teď nemohou dočkat a není se jim co divit. Zatím na veřejnost uniklo pouze složení první pětky a už jenom to je z říše snů. Centrforvardem bude sám Jiří Paroubek. Již teď piluje kličky vlevo i vpravo a proslýchá se, že jako vrcholné číslo, kterým soupeře totálně vyvede z míry, je finta, že na poslední chvíli se svým týmem k zápasu vůbec nenastoupí a pomocí právních kliček jej posune na časově příhodnější dobu, nejlépe až ostatní již ze Soči odcestují.

Na pravém křídle má jisté místo David Rath, zlý muž zvaný Kraken. Sází na taktiku, že bude prostě všude a bezohledný, arogantní a nesnesitelný jako vždy. Zároveň přislíbil, že jeho soukromá lékařská klinika týmu zajistí zdravotnické služby. Spor se zatím vede pouze o to, zda hráči budou či nebudou za ošetření platit regulační poplatek 30 korun. Sám Rath v tom má zatím hokej. Na levém křídle nastoupí Bohuš Sobotka. Předpokládá se, že s pukem bude kouzlit stejně jako s penězi z poslaneckých náhrad, když si za cestovné do Slavkova pořídil v Praze byt, aby do Slavkova nemusel cestovat. Říká se tomu úsporná hra. Soupeři se už teď děsí jeho úsměvu.

Na posty obránců Paroubek počítá s odboráři. Nalevo nastoupí Milan Štěch, zvaný odborový Ragulin, napravo pak Zdeněk Škromach, který již teď trénuje fyzičku vybíráním senkruvny (po ODS) holýma rukama. Do branky se postaví ekonomický guru ČSSD Jan Mládek. Vzhledem k tomu, že jej provází přezdívka Velká kapsa, počítá se s tím, že pochytá prakticky všechno. 

Místo v týmu kupodivu nezbylo na Jiřího Šlégra, který se nemůže vyvázat ze svých nových politických povinností. Mozkový trust okolo Paroubkova marketingového kouzelníka Dimuna usoudil, že voliči sociální demokracie chtějí vládu ke svému obrazu, pro což je právě Jiří Šlégr, zvaný Guma, bezesporu tou nejvhodnější osobou. A jelikož post ministra sporu je pro něho málo, je již teď prakticky rozhodnuto, že Šlégr nebude pouze ministrem, nýbrž přímo premiérem. 

Šlégr se ale bude muset obejít bez Kateřiny Brožové, na kterou si po nocích tajně myslel nejen jako na ministryni kultury. Proslýchá se, že maskotku Lidového domu mu vyfoukl přímo Paroubek. Počítá s ní totiž pro svůj olympijský hokejový tým jako s vrchní roztleskávačkou. Doutnající svár mezi oběma borci musel v Teplicích hasit kmotr Petr Benda. Vyřešil to jako obvykle keš.

Hokejoví fanoušci jsou právem u vytržení. Nová hokejová reprezentace jsou kluci jako buci,  radost na ně pohledět, samý sval a samá šlacha, zkrátka snový ledový balet. Trénink zahájili již v těchto dnech, kdy je ještě vážou poslední politické povinnosti. Právě za tím účelem jim geniálně prozíravý volební manažer Lidového domu Jaroslav Tvrdík zajistil putovní ledovou plochu.

4. 3. 2010