Články - 2011

Televize veřejné služby je pro všechny a všem má měřit rovným metrem. Tak by to mělo být. Jenže není. Existují totiž cestičky, které kamarádům kamarádů umožňují být o něco „rovnější“. Již před loňskými volbami jsem o tom psal v komentáři Česká televize jako lokaj ČSSD. Na poněkud nestandardní příchylnost některých svých šéfů k ČSSD si tehdy členům Rady ČT stěžovali dokonce samotní redaktoři.

V mezidobí Milana Fridricha na postu ředitele zpravodajství vystřídal Roman Bradáč (nyní šéf ČT24).

A už je to tady zase! V kladenském senátním volebním obvodě jsou vyhlášeny doplňovací volby. ČSSD zde po zemřelém Jiřím Dienstbierovi starším nasadila Jiřího Dienstbiera mladšího. A co vidíme na obrazovce České televize? Hle! – zde Jiří Dienstbier ml. jako host Před půlnocí, hle! – zde Jiří Dienstbier ml. jako host dámské tlachárny Tah dámou. (A já si doteď myslel, že Dienstbier je chlap.)

Jsem moc zvědavý, kdy televize veřejné služby pozve do Tahu dámou či Před půlnocí také další kladenské senátní kandidáty, třeba primátora Kladna Dana Jiránka z ODS, Janu Bobošíkovou, jež kandiduje za Suverenitu, starostu Kmetiněvsi Luďka Kvapila (TOP 09 a VV), lékaře Karla Protivu (Za lepší Kladno), podnikatele Ivo Vašíčka, jehož do senátního klání vysílá Česká pirátská strana, či starostu Drnku Zdeňka Levého z KSČM. To se asi načekáme!

Z jiného soudku: Prezident republiky Václav Klaus učinil v úterý 8. 2. 2011 poměrně zásadní kritické prohlášení k doktorské vyděračské akci Děkujeme, odcházíme, ve kterém vyjádřil mínění většiny občanů České republiky. Hlavní zpravodajské relaci televize veřejné služby vyjádření prezidenta republiky vůbec nestálo za zmínku. V Událostech komentářích je pak pouze promítla v grafické podobě. Naopak host ve studiu, Capo di Tutti Capi České lékařské kamory (to není překlep) Milan Kubek, se k němu z veřejnoprávní obrazovky obsáhle vyjádřil.

Bez komentáře!

9. 2. 2011