Články - 2014

Jsem z té vší politiky – domácí i zahraniční – tak otrávený, že jsem skoro přestal psát a věnuju se příjemnějším věcem, třeba muzice a cestování. Občas to ale nevydržím a na facebooku něco připodotknu. Tady je malý souhrn.

Říkám jim eurobolševici. Ne, nejsou to komunisté, jsou to vyznavači a přisluhovači hlavního eurounijního proudu, ta podivná směs socialistů, křesťanských sociálů, kavárenských pseudoliberálů a zelených pomatenců nejrůznějšího druhu. Bolševický mají způsob uvažování. Kdo nejde s námi, jde proti nám! Jsou netolerantní, militantní a nebezpeční. Stejně jako kdysi bolševici. Evropu přivedli k nevídanému úpadku, ale do unitární eurořiti kráčejí neochvějně dál. A strhnout s sebou chtějí i ty kolem. Naposledy se zaměřili na Ukrajinu. Tenhle nenávistný eurobolševický mor hrozí zahubit celou křesťanskou civilizaci.

Ukrajinské události odhalily zajímavou věc. Mnoho zdánlivě normálních lidí mentálně jaksi zastydlo ve druhé polovině 20. století, takže dál slavně bojují minulé bitvy (kdysi vyhrané) studené války. Těm nešťastníkům zřejmě nějak uniklo, že leccos se od té doby změnilo. Kupříkladu, že Obama je dnes určitě větší bolševik než Putin nebo že socialismus se na nás aktuálně nevalí z Moskvy, nýbrž z Bruselu.

Takhle pracuje veřejnoprávní Česká televize. Z přímé výpovědi ve Slavjansku zadržovaného českého důstojníka Josefa Přerovského plyne: Propuštění inspektorů OBSE zařídil Putin prostřednictvím svého emisara Lukina. Místní obyvatelstvo stojí na straně vzbouřenců (dle našich médií proruských separatistů). V ohrožení života se propuštění inspektoři ovšem ocitli až při setkání s ukrajinskou armádou. Redaktorka ČT to posléze shrnula tak, že o život inspektorům šlo, když jim vzbouřenci zavázali oči. K tomu mi nezbývá než dodat, že v podobném ohrožení života jsem naposledy byl, když jsme si jako děti hráli na slepou bábu. A za tohle měsíc co měsíc platíme 135,- Kč.

Ani nevím, jak dlouho jsem byl předplatitelem Mladé fronty a později Mladé fronty Dnes. Bylo to několik desítek let. V devadesátých letech jsem dokonce byl pravidelným přispěvatelem komentářových stránek MFD. Ne že by mi zvláště v posledních letech vždy konvenoval obsah toho, co MFD psala, ale z profesního zájmu jsem chtěl vědět, jak je informovaný průměrný český občan. Ale čeho je moc, toho je příliš. Minulý týden jsem předplatné odřekl. Nehodlám nadále spolufinancovat tu plejádu novinářských kurviček, co se tu rozmnožily, natož policejní kolaborantku Slonkovou, a už vůbec ne zločinného EU-pomatence Palatu.

Co myslíte, podaří se tomu troubovi Obamovi, kterému další troubové z Osla udělili Nobelovu cenu míru, za účinné pomoci ukrajinských troubů, kteří uvěřili, že je spasí jiní troubové, co zrovna od deseti k pěti vedou Evropskou unii, konečně rozfoukat pořádnou válku?

4. 5. 2014