Články - 2014

Nikdo toho pro Putinovu popularitu neudělal tolik jako Obama, politici EU a Porošenko a spol.

Co to dnes znamená „stát na straně Západu“? Podporovat multi-kulti? Podporovat nesmyslnou imigrační politiku? Podporovat přiblblé pochody homosexuálů? Podporovat regulaci žárovek a vysavačů? Podporovat desítky dalších přiblblých regulací? Podporovat likvidaci národních států? Podporovat bruselskou byrokracii? Podporovat deficit demokracie? Podporovat omyl jménem euro? Podporovat politiku nejhoršího prezidenta USA všech dob? Děkuju, nechci! Nemohu si pomoct, ale ukrajinský konflikt odhaluje, že spousta lidí zastydla ve stereotypech 70. a 80. let. Nějak si nevšimli, že leccos se od té doby změnilo.

Česká televize má zajímavou hierarchii hodnot. Víc jí vadí, když Doněckem vedou ukrajinské zajatce – prý je to porušení ženevských konvencí –, než to, že ti, co jsou vedeni, tedy příslušníci pravidelné ukrajinské armády, předtím vraždili vlastní civilní obyvatelstvo.

Události, komentáře – debata o Ukrajině – Schwarzenberg, Gabal, Kováčik. Bože, kam jsme se to pětadvacet let po sametu propracovali, když nejrozumněji ve studiu mluví komanč. Ach jo!

Dám-li si dohromady poslední výroky Pavla Šafra, notorického šéfredaktora kdečeho, o zrádcích a kolaborantech, které je třeba eliminovat (myšleni lidé, kteří nemají na ukrajinský konflikt stejný názor jako on), s jeho fanatickým odsudkem poválečného odsunu Němců, napadá mě, zdali on ten Šafr, jenž si o sobě myslí, že je liberál, vlastně není nějaký nácek či fašoun.

Kdo platí europropagandu našich eurohujerských eurosvazáků z think-tanku Evropské hodnoty? Platí si ji snad Jakub Janda a spol. ze svého? Samozřejmě, že ne. Hradí ji snad soukromí sponzoři? Nikoli. Platí ji snad jejich sympatizanti? Také ne. Jejich demagogii financujeme my všichni, neboť naprostá většina jejich činnosti (v roce 2013 téměř 85 procent) je financována z veřejných rozpočtů, respektive přímo z peněz Evropské unie. A i to jsou peníze, které napřed do Bruselu pošleme. A co za to jako veřejnost dostáváme? Jednostrannou eurohujerskou propagandu, válečné ukrajinské štvaní a urážky názorových oponentů. To je obzvláště zajímavé, neboť na jejich webových stránkách se můžeme dočíst, že: „Think-tank Evropské hodnoty je nevládní instituce, která prosazuje zvyšování politické kultury v České republice i na evropské úrovni.“

Nejpřesnější facebookový výrok posledních dní? Petr Paulzcynski: „Pozoruji, kterak dění na Ukrajině prudce mění eurohujery na eurokretény.“

Václav Klaus ml.: "Zatímco Svobodní zaujímají realistický postoj, ó-dé-eska se rozhodla dělat užitečné idioty TOPce a dalším válečníkům. Vy jako chcete opravdu jít (nebo poslat svoje syny) někam bojovat a umírat? Jako pod velením Van Rompuye nebo kancléřky Merkelové nebo Obamy? Proti komu, co hájit? Postřílet nějaké občany Doněcku a Luhansku nebo je vyhnat do Ruska? Nebo co je jako cílem? Nebo velké napoleonsko-hitlerovské tažení na Moskvu? Atmosféra dost připomíná 1914."

Myslím si úplně to samé a znovu se coby zakládající člen ODS důrazně distancuji od "oficiálního" postoje vedení ODS.

31. 8. 2014