Články - 2015

Tak si to shrňme! V okamžiku, kdy ještě není pohřbeno více než 130 obětí islámského teroru v Paříži, v okamžiku, kdy bylo definitivně potvrzeno, že více než 220 obětí pádu ruského letadla na Sinaji mají rovněž na svědomí islámští teroristé, v okamžiku, kdy se v Německu ruší sportovní a kulturní podniky kvůli hrozbě islámského teroru, v okamžiku, kdy v Turecku před fotbalovým zápasem tamního reprezentačního družstva během minuty ticha vyhlášené k uctění pařížských obětí muslimští diváci pískají a provolávají Alláh akbar, český ministr spravedlnosti Robert Pelikán vyhrožuje českým občanům trestním stíháním, řeknou-li něco nepěkného o islámu.

Heslo, se kterým Babišovo hnutí ANO ve volbách kandidovalo, znělo: Bude líp! Co na to říct? Tak určitě! Každopádně vám, pane ministře Pelikáne a pane místopředsedo vlády Babiši, moc pěkně děkujeme!

Přituhuje i jinde. Co že to Miloš Zeman na Albertově řekl?

Že nemají být potlačovány jiné názory. Že hlasatelé jiných názorů nemají být nálepkováni. Že nám nikdo z venku nemá nic diktovat. Že házení vajíček a řev nejsou politický dialog. Že desetimilionová země, ve které bez jakýchkoli problémů žije půl milionu cizinců, není xenofobní. Že nekontrolovaná hromadná migrace přináší rizika.

Svůj nesouhlas se Zemanem obratem vyjádřila řada politiků. Namátkou: Karel Schwarzenberg z TOP 09, Petr Fiala z ODS, Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL, Jiří Dienstbier z ČSSD a další. Co z toho logicky plyne?

Je mi líto, ale jinak si to vyložit nejde, než že Schwarzenberg, Fiala, Bělobrádek, Dienstbier a další jsou zřejmě přesvědčeni: Že jiné názory mají být potlačovány. Že hlasatelé jiných názorů mají být nálepkováni. Že nám z venku mají diktovat. Že házení vajíček a řev jsou správným politickým dialogem. Že Češi jsou xenofobní národ. Že hromadná migrace je bezriziková.

Zajímavé! Dobře si to zapamatujme.

Připadá vám to, co jsem napsal, jako demagogie? Klidně si poslužte. Rozhodně ale není o nic větší, než když papaláši, co si nevidí do úst, urážejí většinu vlastních spoluobčanů nálepkami xenofobů, fašistů či islamofobů.

19. 11. 2015