Články - 2016

Českou televizi v téhle podobě je třeba zrušit. Proč? Protože se zcela zpronevěřila svému poslání a namísto poskytování „objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů“ (přesně tak to předepisuje zákon) se stala hlásnou troubou jedné (eurohujerské) názorové skupiny. Platíme si ji všichni, ale do hlav nám valí bludy jedné (minoritní) party.

Ale aby mně bylo správně rozuměno. Problém není v tom, co Česká televize vysílá (i eurohujeři mají v demokracii právo říkat své bludy), nýbrž v tom, co všechno nevysílá, co selektuje, co překrucuje. A opět prosím, abych nebyl chytán za slovo. Sem tam se na obrazovce objeví nějaká mluvící hlava, jež říká cosi alternativního, ale to je asi tak všechno. Na zcela jednostranném výběru hostů a selekci informací to nemění vůbec nic.

K tomu, abychom se ve svých životech správně rozhodovali, potřebujeme mít správné informace. Úplné informace. Komplexní informace. Kdo nemá správné informace, rozhoduje se špatně. A kdo se rozhoduje špatně, také špatně volí. Takže na místa, kde se rozhoduje o důležitých věcech, vysílá špatné lidi. Špatní politici dělají špatná rozhodnutí. A v důsledku špatných rozhodnutí pak naše země, Evropa i svět směřují špatným směrem. Takhle jednoduché to je.

Řečeno pouze v mírné nadsázce, Česká televize se postupně přeměnila v informační zločineckou organizaci. Proč? Protože vysílá cinknuté, neúplné, zavádějící informace. Protože není nezávislým informačním zdrojem, nýbrž propagandistickým nástrojem. Čtvrt století po sametové revoluci jsme tam, kde jsme kdysi byli. V informační totalitě. Ta totalita není úplně stejná jako za komunistů, protože historie se neodvíjí v kruhu, nýbrž v poťouchlé spirále. Nicméně řada znaků, jež totalitu definují, je podobná.

Předlistopadová socialistická Československá televize měla své ztroskotance a samozvance, jak spolu s Rudým právem nazývala nepohodlné osoby z disentu i odjinud. Eurototalitní Česká televize má pro změnu populisty, extremisty a Putinovy agenty. To jsou všichni ti, kteří nepřísahají na neomylnost Bruselu, multikulturalismus, vítání migrantů, politickou korektnost a Hillary s Angelou.

Pár příkladů. Americké prezidentské volby. Namísto nestranného zpravodajství o průběhu demokratických a zvláště pak republikánských primárek a nyní o finálním souboji dvou hlavních nominantů, redakce ČT funguje jako volební štáb Hillary Clintonové. Trumpovi je za všech okolností a při každé příležitosti nasazována psí hlava.

Dalík. Opravdu si veřejnoprávní televizi vydržujeme proto, aby jako ten nejhnusnější šmírácký bulvár asistovala při nástupech do vězení? Nota bene v kauze, ve které je nejspíš úplně všechno jinak. Nemělo by spíše být její investigativní ambicí dohlédnout až tam, kam ani soudní orgány nedohlédly?

Konvička na Staromáku. Žádná panika se na Staroměstském náměstí při Konvičkově velbloudářském happeningu nekonala. ČT a její demagogičtí hosté (např. předseda vlády a ČSSD Sobotka, předseda ODS Fiala, ministr vnitra Chovanec, bývalý ministr spravedlnosti za ODS Blažek) to přesto do omrzení opakují. A Konvičku, jenž ve chvílích, kdy není občanským aktivistou, je váženým přírodovědeckým docentem a vysokoškolským učitelem, zásadně k tématu Konvička nezve. Je to úplná klasika: O nás bez nás. O Konvičkovi bez Konvičky. Nepřipomíná vám to něco, milí ztroskotanci a samozvanci? 

A vůbec nejkouzelnější na celé věci je, že ti, kteří by lidem alternativního ražení nejraději zacpali ústa a všechno jim zakázali, se namnoze rekrutují z těch, kterým kdysi zavírali ústa komunističtí mocipáni. Bolševiky vystřídali eurobolševici. Slovník mají jiný, metody stejné.

Obdobně Český rozhlas. Sám místopředseda Rady ČRo Tomáš Kňourek upozorňuje na onu šílenost, jakým způsobem Český rozhlas protežuje eurosvazáky z pochybné neziskovky jménem Evropské hodnoty. Nejstrašnější na tom ovšem je, že v tomhle případě za něco, co nám škodí, cálujeme hned dvakrát. Platíme povinné rozhlasové poplatky a propagandistickou eurosvazáckou úderku si za naše daně vydržují neomarxističtí vládní výtečníci na čele se zpovykaným vítačem Dienstbierem.

Za ten informační paskvil, který nám Česká televize (a Český rozhlas) servírují, je ovšem někdo zodpovědný. Konkrétní lidé. Co s tím? Nic netrvá věčně. Dříve či později dostanou účet. Českou televizi v téhle podobě je třeba zrušit. Prvním krokem nechť je zrušení tzv. koncesionářských poplatků. Vybírat za ten paskvil od lidí měsíc co měsíc výpalné je totiž další zločin.

3. 9. 2016