Články - 2018

Největší legrace je, když si někdo, konkrétně Jan Cemper, založí server Manipulátoři, který má odhalovat a tepat zdejší údajné manipulátory veřejného mínění, a přitom sám nedělá nic jiného, než že manipuluje.

Cemper se do mě naváží (ZDE) za můj, prý rádoby vtipný, komentář na facebooku, ve kterém jsem napsal: „Nemělo by se zapomínat, že v roce 1968 nás okupovalo i Německo. Žádám demonstraci také před německou ambasádou.“ A připojil jsem ještě šklebícího se smajlíka.

A propos. Když jsem tuhle jedovatost na Neviditelném psu použil i v glose Srpnové okupační střípky a postřehy, připojil jsem k ní ještě do závorky: (Poznámka pro intelektuálně pomalejší: Pozor vtip!)

Ale zpátky k Cemperovi. Prý manipuluju. Německo nás neokupovalo, tvrdí tenhle samozvaný (anti)manipulátor. Opravdu? Shrňme si fakta.

Ponechme stranou, že tehdejší východoněmecký stranický šéf Walter Ulbricht byl jedním z hlavních iniciátorů vpádu vojsk zemí Varšavské smlouvy do Československa, ponechme stranou, že od prvopočátku se vždy ve všech oficiálních prohlášeních hovoří o vstupu armád pěti zemí, konkrétně SSSR, PLR, MLR, BLR a NDR, ponechme stranou i tvrzení očitých svědků, že právě několik německých tanků vtrhlo v noci 20. srpna 1968 na území Československa jako první, ba dokonce předčasně, a dejme slovo oficiálním statistikám.

I ty ovšem uvádějí, že němečtí vojáci se v řádu desítek okupace na našem území účastnili a německé ozbrojené síly obsazení naší země navíc jistily zpoza hranic.

Plyne z toho, že (východní) Německo bylo v roce 1968 součástí okupačních vojsk? Nebo z toho plyne, že (východní) Německo nebylo v roce 1968 součástí okupačních vojsk? Odpověď na tyhle jednoduché otázky je samozřejmě každému nepředpojatému čtenáři jasná.

Každému ano. Pouze profesionálnímu manipulátorovi ne. Zajímavé! A legrační.

1. 9. 2018