Články - 2018

Ani člověk opravdu retardovaný si onen můj zoufalý výkřik nad jednostranností České televize, ve kterém jsem kromě „pyrotechnické“ hyperboly použil slůvko „čudlík“, indiánské „Howgh!“ a ještě připojil smajlíka, nemůže vykládat jako výzvu ke skutečné destrukci Kavčích hor.

Režisér Jiří Svoboda přesto něco takového píše (ZDE) a iniciativně vyzývá, aby se mě chopily orgány činné v trestním řízení. Vyzývá k tomu renomovaný režisér, do jehož filmografie patří také film o politické, policejní a justiční zvůli „Jen o rodinných záležitostech“.

Hlava mi to nebere, a proto přemýšlím, proč se člověk, se kterým jsem v minulosti, když podle mého románu „Na všechno buď připraven!“ chtěl natočit film, ušel kus společné cesty, k něčemu podobnému snižuje.

A opravdu mne nenapadá nic jiného, než že stárnoucí režisér by ještě rád něco natočil, a tak České televizi nadbíhá. Nadbíhá té televizi, která na mě aktuálně pořádá dehonestační a desinformační hon ve zjevné obavě, že člověk kritický k České televizi by mohl zasednout v Radě pro vysílání.

Je to odporné.

A propos. Zjišťuji, že bývalý disident, chartista, někdejší bubeník skupiny The Plastic People of the Universe, dnes novinář a bezpečnostní analytik Jan Schneider je zřejmě také prorok, neboť tuhle hanebnou podpásovou levárnu v článku, ve kterém moji nominaci do RRTV naopak podporuje, nedávno předvídal (Bude Petr Štěpánek za teroristu?).

29. 9. 2018