Články - 2019

Nedělám si nejmenší iluze, že umírající eurounijní kobyla nebude zběsile kopat. „Liberální“ demokracie se již zcela otevřeně přeměnila v nechvalně proslulou demokracii „lidovou“, což ve skutečnosti není nic jiného než prachsprostý socialismus toho nejhoršího ražení, rozuměj totalita. Byrokracie, příkazy, zákazy, doporučení, nesmyslné dotace, práskačství, cenzura. Přibyla ještě politická korektnost a diktaturu proletariátu nahradila diktatura pomatených menšin.

Před Listopadem jsme si toho užili dost a dost. Možná právě proto jsou občané postkomunistických zemí na všechny ty projevy znovu nastupující totality citlivější než lidé ze Západu. Ti, netuší, co se to na ně valí. Nejsou schopni dohlédnout věcí příštích a domýšlet všechny souvislosti. Zvláště pak, když se utahování šroubů v jejich kdysi svobodných zemích děje salámovou metodou.

My jsme z rudých kamen už jednou sesedli. Naši západní přátelé na stejných kamnech nyní sedí, pochvalují si, kterak si hezky hřejí zadky a ještě se na nás zlobí, že se bráníme hřadovat spolu s nimi. Děkujeme, nechceme! Už jsme se spálili dost. A jen idiot si na rozpálená kamna sedá dvakrát.

Například: Ono totiž opravdu není normální, aby ultralevičácká bojůvka vyhnala z filmového představení poslance opoziční Alternativy pro Německo a mainstreamová média tomu ještě tleskala. Hitlerovi vnuci sice navlékají jiné košile, ale projevují se podobně jako jejich dědové.

Facebook je tím nejlepším, přesněji však spíše nepříšernějším, zrcadlem úpadku Západu. Za zápal, s jakým tu řádí novodobí Koniášové, by se nemuseli stydět ani nablblí bolšáni, kteří školáky nutili vytrhávat si závadné stránky z knih. Je to odporné! Je to zločinné! Je to neodpustitelné!

Má to ale neochvějnou logiku. To by tak hrálo, aby se svobodní lidé mohli svobodně domlouvat. Třeba prostřednictvím Facebooku. Všichni totalitáři proto dříve či později znásilní svobodu. A svobodu slova na prvním místě. Ti minulí spustili rušičky, zavedli Úřad pro tisk a informace, závadné tituly dali na index, nepohodlným osobám v lepším případě zavřeli ústa, v horším je zavřeli i se zavřenými ústy. Ti současní to mají složitější. Informační věk nám poskytl spoustu nových komunikačních cest. Jedno ale zůstalo stejné. Křiváci a parchanti žijící mezi námi. Facebookoví práskači a cenzoři jsou stejného rodu jako někdejší udávající bolševické domovnice.

Doufej v nejlepší, připrav se na nejhorší! Netřeba ani na vteřinu pochybovat, že noví totalitáři budou šrouby utahovat dál a dál. Co dělat, když chcete s přáteli svobodně komunikovat a Facebook vás cenzuruje a blokuje ostošest? Já si s novým rokem vedle toho facebookového zřídil „záložní“ profil na síti VK.com. A je mi úplně šumafuk, jestli je ruská, tramtárijská nebo hotentotská. Hlavně že tam neřádí žádní biřicové nové totality.

Já vím. Až bude totalitářům nejhůř, klidně omezí nebo vypnou celý internet. Ale aby se pak nedivili. Na každý hrubý pytel existuje hrubá záplata. Ve Francii si navlékli žluté vesty. U nás je zas taková hezká tradice popadnout cepy a sudlice a šup ven z okna radnice. (No vida, jak se nám to hezky rýmuje.)

A ještě speciální upozornění pro demagogy, kteří každého, kdo kritizuje Brusel, EU a Západ obecně, automaticky nálepkují coby proruského švába. Nadužívání přídavného jména „proruský“ je jedním z definičních příznaků chybné funkce šedé kůry mozkové a projevem postupující demence. Važte raději slova, bezmozkové!

1. 1. 2019