Články - 2019

První neděle v roce a už tradičně skvělý Klaus (senior) na Primě!

Bývávalo to kdysi legrační, když o nás, zakládajících členech ODS, někteří presstituti psali, že říkáme to samé, co Klaus, protože jsme v ODS. A já na to vždycky replikoval, že to mají dost popletené, protože je to přece úplně obráceně. Protože máme stejné názory jako Klaus, jsme v ODS.

Od té doby už v řekách odtekla spousta vody. V ODS už nejsme Klaus ani já, ale výše zmíněná teze se mi dnes znovu potvrdila. Prakticky všechno, co Klaus na Primě říkal, jako by opsal z mého nedávného bilančního rozhovoru pro Parlamentní listy.

Samozřejmě, nic neopsal, pouze svět vidíme podobnýma očima, uvažujeme obdobně, činíme podobné závěry a říkáme to nahlas.

Problém zřejmě bude v tom, že někteří presstituti dodnes nepobrali, že někdo může mít úplně jiné názory než oni.

-------------------------

Vypadalo to nadějně. Moravec slezl z věže (Proč taky vysílat ze studia, když se to za naše peníze dalo mnohem dráž realizovat z žižkovské věže, že?) a v novém studiu je zavřený v kleci. Kleci nikoli nepodobné té diskařské nebo kladivářské.

Bohužel, má to otvory.

Vzpomínám, jak jsem ondyno sledoval nějakou politickou debatu v rakouské televizi. Bylo to nějaké divné. Redaktor položil otázku a politik odpovídal. A tak dokola. Byl jsem z toho celý nesvůj. To naši mistři světa ve skoku do řeči, na čele s Moravcem, to jsou jiní experti. A úplně nejvíc miluju tu zdejší polyfonii, když naráz mluví dva, tři a někdy i čtyři.

Nejkouzelnější je ovšem ten Moravcův podpis promítaný na podlahu. Vzhůru za kultem (televizní) osobnosti! Já trouba si dodnes myslel, že v politických diskusích jde na prvním místě o hosty, nikoli o ego tragického moderátora, jenž se v toku času stal karikaturou sebe sama.

Vítejte v novém televizním roce!

6. 1. 2019