Články - 2019

Tak si to zrekapitulujme.

Nejdříve Jan Hamáček (ČSSD) dává rovnítko mezi pomateného důchodce Baldu a SPD, jako kdyby to opravdu byla SPD, kdo ho poslal pokácet stromy na koleje. Podpásovka jak hrom! A propos, pohádkář, fabulátor a demagog Hamáček není nějaký řadový poslanec, nýbrž ministr vnitra!Lubomír Volný (SPD) to nejen Hamáčkovi vrací, když za Baldovy strůjce označuje všechny vítače.

Následují hlasité nadávky z pléna od poslanců politických stran, jež se vydávají za demokratické. Hulákají na Volného jak někde na pastvě.

Jedním z pokřikujících je také Jan Birke (ČSSD). Dle stenozáznamu vyzývá Volného ke konfrontaci.

Předsedající Vojtěch Filip (KSČM) vyzývá pokřikující poslance: „Pokud nechcete vést debatu k této věci, můžete ji vést z předsálí.“

Zřejmě v tento okamžik Volný Birkemu říká, aby šel ven. Ve stenozáznamu to není.

Poslanec Petr Dolínek (ČSSD) metá na SPD od řečnického pultu hnůj a hnus.

Birke se z pokřikujícího hulváta mění na svatouška a od řečnického pultu tvrdí, že Volný prý prolomil nějakou třicetiletou tradici a Volného ´pojď ven´ vydává za výzvu k fyzické konfrontaci.

Poslanec Volný replikuje: „Děkuji, pane předsedající. Já bych se chtěl pana kolegy Birkeho vaším prostřednictvím zeptat, co jste to na mě primitivně vyřvával z té lavice? (Poslanec Birke odpovídá z lavice: Už běž pryč.) Takže až vy, pane kolego Birke, nebudete používat slovník IV. cenové skupiny, prostřednictvím pana předsedajícího, tak se vám nedostane úplně stejné odpovědi. Já jsem jenom tomu vašemu primitivismu a agresivitě nastavil zrcadlo. A jestli máte problém se mnou něco řešit, tak pojďte ven! A tam si to můžeme vyřešit. A vyřešíme si to způsobem, který začne tím, jak se budete chovat vy. Protože já jsem nezačal. Tuto agresivní situaci jste vyvolal vy svým primitivismem. Tak si to laskavě uvědomte!“

Další „demokratičtí“ svatouškové, kteří rázem zapomněli, že ještě před chvílí na Volného hulákali jak na pastvě, se za řečnickým pultem střídají jak na orloji a nad Volným se pohoršují.

Ne tak Václav Klaus ml. (ODS), který dosvědčuje: „Já jsem viděl řvát s brunátným výrazem některé poslance: ksindle, šmejde, lháři apod. a na to reagovala replika ´pojď ven´.“

Následují další řečnické tirády.

Korunu všemu nasazuje zcela dezorientovaná Jana Černochová (ODS), jež navrhuje dvouhodinovou přestávku, neb prý nehodlá poslouchat další urážky od poslance Volného.

Jednání je ukončeno.

A co na to naše média? Předmětem kritiky nejsou poslanci, kteří si sněmovnu pletou s pastvou, nýbrž Volný.

Závěr dle vlastního úsudku si laskavý čtenář dozajista dokáže udělat sám.

4. 2. 2019