Kronika Bratrstva Kočkovy pracky

 

 

Paroubkovi šibalové v akci

60 politických komentářů ostrých jako břitva

Ilustrace aTeo.cz

Předmluva Ivan Langer

Vydalo CEVRO – Liberálně-konzervativní akademie, Praha 2009
 

Objednávky ZDE

Ukázky z knihy:

Mrtvý Kočka, ČSSD na rozcestí

Byl to takový typický sociálně demokratický dýchánek. Přátelé růže se dostavili v klasických sociálně demokratických automobilech, např. v bílých terénních mercedesech, a provozovali oblíbené sociálně demokratické zábavní disciplíny, např. trumfování se, kdo má víc miliónů po kapsách. Hezky po sociálně demokraticku se také kočkovali. Jako v té písničce: jednu kulku do žaludku, jednu doprostřed čela. Je patrné, že pistole se na sociálně demokratických večírcích v šatně neodkládají. Kolorit doplňovali typické sociálně demokratické ženy. Na jedné straně třeba klasická představitelka sociálně demokratického způsobu života – herečka Kateřina Brožová (zda tentokrát s Kovarčíkem či bez, autorovi není známo), na straně druhé sociálně demokratické manželky vřískající do ulic noční Prahy: „Zabij ho, zabij ho!“ Však se tu také křtila kniha Česko, Evropa a svět očima sociálního demokrata. Na titulní straně sám šéf šéfů, capo di tutti capi. Je to opravdu zajímavý svět!

Už vidím sociální demokraty, jak jim kypí krev, když čtou moje řádky. Možná by se ale neměli rozčilovat, že si z nich jejich političtí soupeři dělají krutou legraci, když si o to doslova koledují. A navíc je to hodně smutná legrace. Raději by se měli podívat do vlastních řad. Tak strašně touží po vládě, po moci, po pokoření svých soupeřů, že si ani nevšimli, že jejich strany se mezitím zmocnila skupina politických gangsterů. A poslední události naznačují, že adjektivum „politických“ je tu možná navíc.

Svět Jiřího Paroubka je svět Restaurací a jídelen Prahy 1, kde býval ekonomickým náměstkem. Svět veksláků, bolševických šíbrů, černých peněz, úplatků, taxikářů a kurev. Tenhle svět s sebou Jiří Paroubek zavlekl nejdříve na pražský magistrát, pak do Strakovy akademie a nakonec jím zasvinil ČSSD. A chce s ním zaneřádit celou Českou republiku. Dle titulku křtěné knihy snad i Evropskou unii.

Nejstrašnější ovšem je, že Paroubkovy metody některé voličské skupiny účinně oslovují. Pravým požehnáním pak jsou pro novodobou lumpenburžoazii. Prakticky v přímém přenosu tak mohou zděšení občané pozorovat, jak se k moci derou patologičtí jedinci. V Německu třicátých let to nebylo jiné. Moje osmasedmdesátiletá maminka, jež dobře pamatuje nacisty i bolševiky, má z Paroubka obyčejný lidský strach.

Slušní lidé v ČSSD se budou muset rozhodnout, jaká bude jejich strana. Je to lákavé vyvážet se nahoru za gangsterským buldozerem, je to jednoduché sázet na nejhorší lidské vlastnosti. Ale může to být smrtící jak pro ČSSD, tak pro Českou republiku. Měli by se rozhodnout dřív, než bude pozdě.

 

 

Jiří První Nejsledovanější

„Aniž si chci nějak fandit, tak dneska měli sledovanost dvě stě, tři sta tisíc, a kdybych tam byl já, tak by měli šest set, sedm set tisíc,“ prohlásila Jeho Nadutost Jiří Paroubek První poté, co odmítla přijít diskutovat na Primu.

Nebyla to jediná perla sociálně demokratického samoděržaví: „Nebudu chodit do nějakých panelů, kde se naprosto rozmělní to, že jsem předseda strany. Dávat mi stejný prostor jako dvěma místopředsedům stran, to je prostě neseriózní. Zcela mi nevyhovoval časový formát.“

Jeho Pyšnost Paroubek Nejdůležitější ovšem, jak už se u něj stalo standardem, opět lže. V Nedělní partii televize Prima neměl usednout v nějakém panelu, ani proti nějakému místopředsedovi, nýbrž proti předsedovi Strany zelených Martinu Busíkovi. A i kdyby, proč by předseda jedné parlamentní strany nemohl diskutovat s místopředsedou strany jiné? A že byli v Partii v jiném bloku i jiní hosté, místopředsedové politických stran, možná že i v důležitější roli? No a co? To snad chce socanský ataman televizím diktovat i jejich dramaturgii?

Vlastně je to docela jednoduché. Jeho Samolibost Paroubek, dle svého přesvědčení samou Prozřetelností Nejpovolanější, nemůže vydýchat, že již není imperátorem ze Strakovy akademie, nýbrž  pouze jedním z dvou set poslanců. Ale to je jen a jen jeho problém.

Celé to má bezesporu i jedno pozitivum. Bez jeho brunátné tváře mohla mít spousta televizních diváků alespoň hezčí nedělní odpoledne.

Zpozornět by ovšem měli ředitelé televizí. Pořád dumají, jak zvýšit sledovanost. A přitom hle, jak je to jednoduché! Stačí pozvat Jeho Upocenost Jiřího, Slunce Naše Nejjasnější, a sukces je zaručen. Co kdyby jej Prima narychlo angažovala třeba do soutěže Trosečník?

 

Překladový slovník pro komunikaci s Jiřím Paroubkem

Pro komunikaci s Jiřím Paroubkem, předsedou Komunistické strany čerstvě spolknuté sociální demokracií (KSČSSD), člověk nevystačí s běžnými významy slov a běžnou frazeologií. Pro porozumění jeho slovům je třeba mít hlubší znalosti. Pro základní orientaci jsem sepsal tento stručný překladový slovník.

Když Jiří Paroubek říká, že respektuje výsledek voleb, znamená to, že navzdory prohraným volbám chce být nadále předsedou vlády.

Když Jiří Paroubek celý týden říká, že v pondělí podá demisi, znamená to, že v pondělí demisi nepodá.

Když Jiří Paroubek říká, že ČSSD chce post předsedy Poslanecké sněmovny, znamená to, že sociální demokraté do volby nikoho nenavrhnou.

Když Jiří Paroubek říká, že by předsedou Sněmovny měl být Lubomír Zaorálek, myslí tím, že by jím za jisté konstelace mohl být on sám.

Pokud Jiří Paroubek říká, že sociální demokracie s komunisty nebude spolupracovat na vládní úrovni, znamená to, že spolupráce soudružských stran se utužuje.

Pokud Jiří Paroubek říká, že platí usnesení bohumínského sjezdu, znamená to, že v případě potřeby si inkriminovaným papírem vytře ...

Když Jiří Paroubek mluví o odbornících, znamená to, že přivede tragikomické postavy typu Ratha, Jandáka či Vyvadila. Podobných talentů má Jiří Paroubek nepřebernou zásobu.

Když Jiří Paroubek říká, že preferuje vládu odborníků, znamená to, že myslí na předčasné volby.

Když Jiří Paroubek říká, že by byl ochoten podpořit jednobarevnou vládu ODS, znamená to, že myslí na předčasné volby.

Když Jiří Paroubek odmítá předčasné volby, znamená to, že po ničem jiném netouží.

Když Jiří Paroubek dopoledne říká, že odmítá jednání o čtyřkoalici, tedy zapojení ČSSD do vlády, znamená to, že odpoledne bude pro. Nic dalšího z toho ovšem nevyplývá.

Pokud by to dopoledne bylo obráceně, odpoledne bude obráceně to obrácené.

Když Jiří Paroubek říká, že je pro rozumnou dohodu, znamená to, že se na ničem dohodnout nechce.

Když Jiří Paroubek říká, že je pro historický kompromis, znamená to, že chce, aby bylo po jeho.

Pokud Jiří Paroubek tvrdí, že není pravda, že by na svoji stranu pokoutným způsobem přetahoval poslance Strany zelených, znamená to, že přesně to dělá.

Když Jiří Paroubek říká, že je mu jedno, v jaké bude působit funkci, znamená to, že chce být nadále předsedou vlády.

Tento překladový slovník lze libovolně doplňovat. Pro jeho vytváření v zásadě platí obecné pravidlo, že když předseda KSČSSD Jiří Paroubek cokoli tvrdí, myslí tím buď pravý opak, nebo něco úplně jiného.


  



Unisono...
rocker...
výběr z foto...
phoca_thumb_m_48-2008-Rhona-prava-tvar-cyklistiky.JPG 19-2005-Washington-Lincolnuv-pamatnik.JPG phoca_thumb_l_52-2008-Rhona-Montreux-Freddie.jpg 13-2005-New-York-Ground-Zero.JPG phoca_thumb_s_17-2005-Arlington-hrob-RFK.JPG phoca_thumb_m_21-2001-Petra-New-York.jpg 03-1998-Trebonsko.jpg phoca_thumb_m_28-2009-Berlin-Berlinska-zed.JPG phoca_thumb_m_27-2004-Petra-maturitni-ples.jpg phoca_thumb_l_22-2005-Ryn-Alpy.JPG phoca_thumb_s_31-2005-Niagara-2.JPG phoca_thumb_l_14-1985-Odyssea.jpg phoca_thumb_s_46-2008-Rhona-Furkapass.JPG 05-1996-se-Slavkem-Simkem-na-jeho-chalupe.jpg 60-2010-Dansko.JPG phoca_thumb_l_02-1998-Trebonsko-Luznice.jpg 10-2000-s-Pepou-Vojtkem-vecirek-Novy.jpg phoca_thumb_m_17-1996-Spanelsko-Salou.jpg phoca_thumb_m_28-2006-Italie-Benatky.JPG phoca_thumb_l_19-1999-Upa.jpg