Články - 2015

Články - 2015

Africké a blízkovýchodní problémy totiž nevyřešíme tím, že si je nastěhujeme do vlastních domovů. Naši náboženskou toleranci neposílíme tak, že si sem vpustíme zcela netolerantní konfesi. Naši společnost neobohatíme přísunem nevzdělaných, nekvalifikovaných, nepřizpůsobivých hord. Stačí se zajet podívat do Marseille či Malmö, aby vám to bylo jasné. Je to stejně hloupé, jako kdybychom se vlastní ekonomickou úroveň rozhodli zvýšit tím, že se hromadně přesuneme do mnohonásobně bohatšího Lichtenštejnska. A kdyby tam kdokoli protestoval, obviníme ho, že nemá srdce. (09-06-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Byl jsem delegátem kongresu ODS a měl jsem toho docela dost na srdci. Jenže... Za podmínek, kdy si kongresové pódium pro sebe vyhradili pouze bohorovní funkcionáři a diskusní příspěvky plebsu odkázali k mikrofonům v uličkách auditoria, jsem se odmítl téhle parodie na skutečnou kongresovou diskusi účastnit. Tohle jsem chtěl delegátům povědět: (30-05-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Soudní spory ve věci nezákonného odvolání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání v roce 2003 se táhnou už třináctý rok. Nakonec jsme vždy – já a mých pět kolegů, kteří jsme si tuhle politickou zvůli nenechali líbit – vyhráli. Do očištění našich jmen jsme už nainvestovali miliony. Od státu, který se po celou dobu chová jako prase, jsme ovšem zpátky zatím nedostali prakticky nic. Teď právě dobíhá spor poslední, spor o náhradu škody nezákonně odvolaným členům rady. V první instanci jsme nakonec po osmi letech neuvěřitelných obstrukcí, naschválů a podrazů ze strany státu, respektive těch, kteří jeho jménem vystupují, i tento spor opět vyhráli. Obvodní soud pro Prahu 1 vyhověl naší žalobě v plném rozsahu. Právě jsme obdrželi písemné vyhotovení rozsudku. (24-05-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Je to největší prasárna naší současnosti. Neexistuje žádný důvod, proč by odposlechy intimních rozhovorů bývalého předsedy vlády Petra Nečase s ředitelkou jeho kabinetu, leč zároveň jeho milenkou, měly být veřejným majetkem. Pokud soud uznal za vhodné připustit je jako důkaz, měl tak učinit na neveřejném jednání. A když už tak soud neučinil, nic neomlouvá zdejší novináře, a na prvním místě ty z veřejnoprávních médií, že tuhle voyerskou špínu vypustili do veřejného prostoru. (20-05-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Česká televize a Český rozhlas (ale i další provozovatelé vysílání) den co den porušují zákon. Zákon o vysílání totiž provozovatelům vysílání předepisuje, že „názory nebo hodnotící komentáře musí být odděleny od informací zpravodajského charakteru“. Našim médiím je to ovšem šumafuk a tuhle starodávnou novinářskou neřest, o níž jsme si naivně mysleli, že se změnou společenských poměrů vymizí, vesele provozují dál. Ba dokonce – ona dnes přímo kvete. Zdá se, že některé propagandistické nástroje jsou nezničitelné. (12-05-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

A vítězem se stává... Ano, vítězem soutěže o nejrychlejšího hloupého propagandistu se stává spolupracovník MF Dnes Luděk Navara. Proč? Stačila jen drobná zmínka Martina Konvičky, že by se občanská iniciativa „Islám v České republice nechceme“ mohla přeměnit na politickou stranu a Navara okamžitě přispěchal s komentářem „Naše svatá válka. Proti komu?“ (MF Dnes 27. 4. 2015). Nechybí v něm nic z tradičního demagogického repertoáru propagandistů hlavního mediálního proudu. (01-05-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Milé dámy, vážení pánové!

Co se to děje s naším světem, že se tu společně scházíme lidé pravicových i levicových názorů? Co se to děje s naším světem, že namísto toho, abychom spolu vedli klasický, věčný, standardní pravo-levý politický souboj, stojíme tu společně na stejné straně pomyslné barikády? (25-04-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015
Vlastně bych k tomu už nemusel vůbec nic připisovat, protože prakticky všechno jsem – na rozdíl od většiny ostatních – napsal už před dvěma lety. O čem je řeč? O nezákonném vazebním věznění Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy. Takže jen malé shrnutí: (12-04-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015
Nora Fridrichová – ano, ta z magazínu 168 hodin – mě požádala o facebookové přátelství. Trochu mě to překvapilo, protože si o tomhle pořadu České televize myslím, že je to neuvěřitelný paskvil. A mnohokrát jsem to také veřejně napsal. Ale třeba jdou na Kavkách do sebe a chtějí slyšet i své kritiky, řekl jsem si, a přátelství odkliknul. Doplnil jsem to ještě douškou: „Noro, překvapujete mě. :) Obávám se, aby se při četbě mého profilu nepřitížilo vám či vašemu potomkovi.“ Obratem přišla reakce, že je to omyl. A paní Nora také hned všechno smazala. Za chvíli mi píplo v počítači a vpravo dole naskočil rámeček fb-mailové komunikace s příchozí zprávou. O rozhovor, jenž následoval, se s vámi nemohu nepodělit. (06-04-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015
Dne 2. 4. 2015 uplynulo 12 let od chvíle, kdy poslanecká sněmovna, respektive vládní koalice ČSSD, KDU-ČSL a US-DEU pod vedením Vladimíra Špidly v přímém televizním přenosu České televize slavně odvolala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Záminkou byla prohraná mezinárodní arbitráž ve věci TV Nova, respektive škoda ve výši více než 10 miliard korun. Tu arbitráž ovšem neprohrála Rada pro vysílání, nýbrž Česká republika reprezentovaná ministerstvem financí. Podívejme se nyní s odstupem na další právní bilanci. (02-04-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015
Není pravda, že poslanci nevěděli, co činí. Na to, že je odvolání členů RRTV protiprávním krokem, za který dříve či později přijde účet, je upozorňovali právníci z řad tehdejší opozice, konkrétně třeba Ivan Langer (ODS) či Vojtěch Filip (KSČM), ještě před tím, než jako bohorovné, leč nemyslící stádo návrh na odvolání odhlasovali. Stačí nahlédnout do stenozáznamu z jednání poslanecké sněmovny ze dne 2. 4. 2003. (26-03-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Česká televize ve svém prohlášení říká, že vyslovovat nějaký vlastní názor je nebezpečné. Ba dokonce, vůbec nejnebezpečnější prý je, když se nějakého názoru dopouští nejvyšší ústavní činitel. Zajímavé! Kdyby to nebylo tragické, bylo by to přímo komické. Kdo jiný se má dopouštět názoru, než první mezi rovnými, kterého si většina občanů zvolila do svého čela? (07-03-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Zákon o České televizi totiž médiu veřejné služby předepisuje, že: „Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání jsou zejména poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů.“ Za situace, kdy Česká televize své zpravodajství a publicistiku pojímá „dle doporučení Evropské komise“, což vlastně není nic jiného než opětovné zavedení pomyslného ústavního článku č. 4 o „vedoucí úloze“, její informace nejsou ani objektivní, ani ověřené, ani vyvážené a už vůbec ne všestranné. Jinými slovy: Česká televize soustavně porušuje zákon. (14-02-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Je to zvláštní způsob léčby naší nemocné současnosti. Evropa ubíjená nesmyslnou mírou povinné integrace směřuje k úpadku, ale mocipáni na kapitánském můstku dál velí: Ještě více Evropy! Jednotná měna Euro způsobuje více škody než užitku, ale mocipáni dál bubnují: Euro do dalších zemí! Migrační vlny z islámských zemí již přeměnily předměstí některých evropských měst na zóny, kam je v zájmu vlastní bezpečnost lepší nevstupovat, ale dobroserští kapitáni dál volají: Ještě více multi-kulti! (07-02-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

Všechno je jinak, říká ve staré židovské anekdotě umírající rabín. A má pravdu. Prý žijeme ve svobodné demokratické společnosti. Prý je tu svoboda slova. Jenže té skutečné demokracii byla ustřižena křídla a skutečné svobodě slova nasazen náhubek. Za jiný názor než ten jediný správný se sice (zatím ještě) nezavírá, ale jste za něj ostrakizováni, vysmíváni a denunciováni. Už zase platí: Kdo nejde s námi, jde proti nám! Prostě taková politicko-mediální soft-totalita. Jenže i totalita, jež je (zatím stále ještě jenom) soft, prostě JE totalita. Že to jsou příliš silná slova? Opravdu? (29-01-2015)

Celý článek...

 
Články - 2015

ROZHOVOR Politický glosátor, spoluzakladatel a dlouholetý člen ODS Petr Štěpánek v rozmluvě s ParlamentnímiListy.cz komentuje důležité události uplynulého roku na domácí i zahraniční scéně. Štěpánek ale rozebírá také aktuální masakry v Paříži a navrhuje způsob, jakým otázku imigrace islamistů v Evropě nekompromisně vyřešit. (09-01-2015)

Celý článek...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 Další > Konec >>

Strana 2 z 2
Unisono...
rocker...
výběr z foto...
06-1998-kongres-ODS-v-Jihlave.jpg phoca_thumb_s_06-2003-Dunaj.JPG phoca_thumb_l_18-1999-mama-a-Filip.jpg phoca_thumb_l_08-2004-Londyn-Abbey-Road.jpg phoca_thumb_m_10-1979 -Spektrum.jpg phoca_thumb_l_54-2008-Rhona-Lausanne-olympijske-muzeum.JPG phoca_thumb_m_48-2008-Rhona-prava-tvar-cyklistiky.JPG phoca_thumb_m_16-2005-Arlington-hrob-JFK.JPG 18-2005-Washington-Bily-dum.JPG phoca_thumb_m_08-2000-s-Vaclavem-Klausem-a-Nadou-Zalesakovou-v-radiu-Profil-volby-do-Senatu.jpg 52-2008-Rhona-Montreux-Freddie.jpg phoca_thumb_l_07-2004-Bavorsko-pred-nami-Alpy.jpg phoca_thumb_m_09-1981-promoce.jpg 10-2004-Vesuv.jpg phoca_thumb_m_23- 2002-25-let-po-maturite.jpg 16-1996-Svycarsko-Matterhorn.jpg phoca_thumb_s_34-2006-Vanoce.jpg phoca_thumb_s_01-1997-Sumava.jpg phoca_thumb_m_46-2008-Rhona-Furkapass.JPG 12-2005-New-York-socha-Svobody.JPG