Rozhovory

Rozhovory - 2022

Současná vláda Petra Fialy destruuje demokratické instituce. Myslí si to alespoň Petr Štěpánek, první místopředseda Trikolory a expert na české mediální prostředí. Podle něj příkladem tohoto stavu je ostuda, kterou si vládní koalice trhla v těchto dnech během volby členů Rady České televize. „Postup Fialovy vládní koalice je nejen vrcholně amatérský, ale také škodlivý a pro demokracii v naší zemi nebezpečný,“ říká Petr Štěpánek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz (07-04-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

„Povinné televizní poplatky je třeba zrušit úplně. Není to nic jiného než další daň. Navíc daň neefektivní, iracionální a asociální,“ je přesvědčený první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek, který mluví o tom, že veřejnoprávní média namísto skutečného zpravodajství servírují jednostranné aktivistické emocionální a melodramatické válečné leporelo. „Hnisavým vředem je především takzvaná „ótéenka“, Objekt Televizních Novin, tedy ona menší budova, kde sídlí zpravodajství a publicistika. Namísto objektivních zpráv se tu už léta vyrábí jednostranná propaganda,“ netají se svojí kritikou České televize Štěpánek, který byl dlouholetým členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. (31-03-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek se nestačí divit, kam až je vláda Petra Fialy (ODS) schopna zajít v omezování svobody slova a nastolování totalitních praktik. „To, co vláda aktuálně dělá, je samozřejmě nezákonné, ba dokonce protiústavní. A tak je potřeba tu cenzorskou prasárnu legitimizovat. Tak si na to bruselská pětka odmává zákon,“ myslí si Štěpánek, který se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vyjádřil také k válce na Ukrajině. „Je vrcholným pokrytectvím tvářit se o pár let později, že když někdo jiný dělá něco podobného, že je to válečný zločin, zatímco v roce 1999 to 78 dní trvající bombardování zřejmě bylo humanitární akcí a těch dva a půl tisíce zavražděných civilistů je jen takovým maličkým stínem na jinak skvělé operaci,“ domnívá se Petr Štěpánek. (26-03-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

„Český předseda vlády tu není od toho, aby si honil své osobní triko, ale aby hájil české zájmy, což se evidentně neděje. České republice Fialova cesta nic pozitivního nepřinesla,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. „Zapomeňte na romantické představy. Poslanci parlamentů mnoha zemí světa vypadají jako dokonalí pitomci, když se nechávají on-line peskovat od ukrajinského prezidenta, jak málo poslali na Ukrajinu zbraní, a ještě mu za to nadšeně tleskají. Peskuje je totiž prezident, který byl v roce 2019 zvolen s programem, že urovná situaci na Donbase i vztahy s Ruskem,“ přináší tak trochu jiný pohled na ukrajinského prezidenta Štěpánek. (18-03-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

„Nyní už víme, jakou podobu ta ZMĚNA má. Podobu totalitního pandemického zákona. Podobu protiústavního zákona, jenž hrubým způsobem omezuje občanská práva,“ říká s připomínkou předvolebních slibů koalice SPOLU hudebník a první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. V souvislosti s děním kolem Ukrajiny se opřel do některých politiků a novinářů. Vyjádření Jiřího Mádla ohledně olympijských her v Číně okomentoval slovy jako „pozérský kašpárek“. Dostal se i k České televizi a k Radě ČT. (06-02-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

SVĚT KRIZE A NADĚJE „Od vlády, ve které sedí plno vlezdobruselistů, mravokárců Polska a Maďarska a zastydlých bojovníků se Sovětským svazem, pardon, s Ruskem, nic pozitivního neočekávám,“ říká k nové vládě hudebník Petr Štěpánek. Na adresu ČT rázně podotýká: „Česká televize není nezávislým informačním zdrojem, nýbrž propagandistickým nástrojem.“ Média celkově jsou podle něj „hlavním spoluviníkem současného stavu společnosti“. Rozebral i to, co se odehrálo v Českém rozhlase v souvislosti s Jitkou Obzinovou. (01-01-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2021

„Zatímco Babiš se do bruselské řiti nořil spíše neochotně a vzhledem ke svým obchodním zájmům tak nějak pragmaticky, nová vláda se radostně namaže lubrikantem,“ říká hudebník Petr Štěpánek. Sdělil, co si myslí o zakázání vánočních trhů i o povinném očkování. Vyjádřil se k tomu, co se odehrálo na Českém slavíku. Rázně se opřel do ČT, konkrétně do Luboše Rosího; padla slova „intelektuálně velmi nesmělý kašpárek“. A zastal se Daniela Landy a Žlutého špendlíku. (04-12-2021)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2021

Před volbami se strany Pirátů a Starostů a nezávislých dohodly, že ministerská křesla rozdělí rovným dílem. Nicméně Starostové tuto dohodu již zpochybňují a víc než jedno ministerstvo Pirátům dát nechtějí. Může dojít k tomu, že neústupní Piráti budou vyřazeni ze hry, jelikož pravice bude mít většinu i bez jejich čtyř mandátů?

Petr Štěpánek (Trikolóra): Jakou koalici si Piráti vyjednali, takovou dostali. Je to jeden z nejkomičtějších paradoxů letošních voleb. Kdekdo měl strach z nástupu ultralevicových Pirátů, kteří pošilhávali po premiérském křesle, ale nikoho nenapadlo, že je vylikviduje jejich vlastní koaliční partner. Ano, k vyřazení Pirátů klidně může dojít. Jestliže si strana, která má čtyři poslance, nárokuje tři ministerstva, a ještě k tomu místopředsednický post ve sněmovně, je to opravdu „zu viel“. To se pak volby opravdu nemusí konat, neboť jejich podstatou by mělo být, že ti úspěšní vládnou, zatímco ti neúspěšní obvykle usedají do opozice. (26-10-2021)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2021

„Více Bruselu, Berlína, další umírání naší suverenity, Green Deal, další genderové třeštění i nevídaný útok na vlastní peněženky,“ vypočítává v souvislosti s výsledky voleb hudebník Petr Štěpánek. Na adresu ČT, které vyčítá její postoj při volbách, rázně říká: „Neexistuje žádný důvod, proč by i lidé, jimž ČT dennodenně škodí, měli tuhle záškodnickou informační centrálu udržovat povinným výpalným při životě.“ Zhodnotil i další média. Přečtěte si, co řekl o tom, jak dopadli Piráti a také, kam až dle jeho názoru může vést zdražení, které se chystá. (16-10-2021)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2021

„Jen jsme vytáhli hlavu z moskevské řiti, už někteří trčí z té bruselské, berlínské či washingtonské...“ říká hudebník a kandidát za Trikolóru Petr Štěpánek. V souvislosti s předvolebními debatami promluvil o „hanebném počínání“ České televize. Jakuba Železného označil za „směšnou figurku“. Jasný vzkaz poslal současné ODS. Padla slova jako „pelešení s lidoveckými (ne)křesťanskými socialisty a s pokrokářskou TOPkou“. Nešetřil ani Piráty a STAN. V souvislosti s Trikolórou připomněl, že „česká politika potřebuje skutečnou pravici v Poslanecké sněmovně jako prase drbání“. (03-10-2021)

Celý článek...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>
Strana 4 z 11
Unisono...
rocker...
výběr z foto...
phoca_thumb_l_23-2009-u-Novotnych-ve-Zline.jpg phoca_thumb_m_16-1986-Odyssea.jpg 01-1997-Sumava.jpg phoca_thumb_m_30-2006-Orlicke-hory-Zbudov.JPG phoca_thumb_l_08-2004-Bavorsko-Inn.jpg 29-2009-Berlin-Alexanderplatz.JPG 04-1976-Spektrum.jpg phoca_thumb_l_45-2008-Bavorsko-Chiemsee.JPG 09-1981-promoce.jpg phoca_thumb_l_21-1998-Unisono.jpg phoca_thumb_l_32-2006-Francie-Val-Thorens.JPG 41-2007-Strbske-pleso.JPG phoca_thumb_m_12-1991-Destne-s-vlcaty.jpg phoca_thumb_s_05-2001-Ateny-Akropolis.jpg phoca_thumb_l_29-2005-Francie-Tri-udoli.jpg 21-2008-sedesatiny-Pavla-Dvoraka-predsedy-Rady-CTU.jpg phoca_thumb_m_11-1990-tabor-u-Machova.jpg phoca_thumb_s_18-1999-mama-a-Filip.jpg phoca_thumb_s_35-2007-Bratislava.JPG 32-2009-Berlin-Glienickebruecke-tady-menili-zajatce.JPG