Rozhovory

Rozhovory - 2019

30 LET OD LISTOPADU 89 „Někdy mám pocit, že se nezměnilo vůbec nic, jen se prohodila znaménka, ale bolševismus v našich duších zůstal,“ hodnotí posun země od pádu komunistického režimu hudebník a spisovatel Petr Štěpánek, který stál u zrodu východočeského Občanského fóra. A později i u vzniku ODS a Alternativy pro Česko. Podle něj máme místo rudých bolševiků bolševiky modré – uvažováním lidí. A navíc trpíme potřebou svádět chyby na někoho jiného. Dříve to byli západní imperialisté, dnes ruští a čínští agenti. A svoboda slova prý pláče. (11-11-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

ROZHOVOR „Moučková je směšná. Stejně jako naprostá většina takzvaných osmašedesátníků. Už 50 let se rok co rok dojímají sami nad sebou. Ve skutečnosti ovšem nejde o nic jiného, než že jedna parta bolševiků tehdy vydrbala s jinou partou bolševiků, říká hudebník a spoluzakladatel ODS Petr Štěpánek a zmínil se i o otci bývalé televizní hlasatelky. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vysvětluje, proč byl na 30 dní zablokovaný na FB a dodává. „Pouze v totalitních režimech se pravda nesmí říkat.“ (02-09-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

POLOČAS HORKÉHO ROKU „Havla disidenta beru, k Havlovi polistopadovému politikovi mám množství výhrad,“ říká hudebník Petr Štěpánek. A dodává: „Havel coby sebestředný a pouze sebe milující macho, jenž má potřebu vyprávět Olze o svých záletech, je mi odporný.“ V rozhovoru promluvil o tom, v co by se mohlo zvrtnout výročí sametové revoluce i o tom, proč stále „zaostáváme“ za Západem. Nevynechal ani Milion chvilek pro demokracii a rázně se vyjádřil na adresu Davida Kollera. Ohledně ruského prezidenta říká: „Rusko nemohlo potkat nic lepšího, než že po věčně opilém Jelcinovi přišel někdo, kdo na rozvrácené Rusi udělal pořádek.“ (23-07-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

ROZHOVOR „Fiasko! Sedmnáct hodin mlácení prázdné slámy,“ říká o jednání ohledně toho, zda vyslovit, či nevyslovit vládě nedůvěru, hudebník a spisovatel Petr Štěpánek. Vyjádřil se i k tomu, co řekla Marie Benešová v souvislosti s „rudou Marií“ a se jmény, která si prý „pamatuje z odposlechů“, i k tomu, co její zmínka vyvolala. Vrátil se také k akci na Letné. A servítky si rozhodně nebral. „Jáhen ze Sudet, řvala Sandra Pogodová, zpěvačka Basiková v roli politologa, demagog a bonzák Kartous, práskač Banga a rudý Zdeněk...“ vypočítává Petr Štěpánek. (27-06-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

ROZHOVOR Plné Václavské náměstí neznamená nic. Je třeba se obléct do dresu a jít bojovat na hřiště. To si myslí spisovatel a hudebník Petr Štěpánek, rovněž jeden ze zakladatelů ODS i Alternativy pro Česko. Podle něj máme ponechat stranou právní souvislosti a zapojit selský rozum: „Vrcholový politik, ministr financí a nyní dokonce předseda vlády, se musí rozhodnout, jestli bude velkopodnikatel, natož největší příjemce dotací, nebo bude vrcholový politik.“ Štěpánek v rozhovoru zároveň dodává, že program Antibabiš nefunguje. Je nutné něco dělat. (15-06-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

 „Jiří Fajt se nikdy neměl stát generálním ředitelem Národní galerie, stejně jak Antonín Staněk se nikdy neměl stát ministrem kultury a Jan Hamáček ministrem vnitra. Všechna ta tři jména jen a jen ilustrují bídu české politiky,“ míní hudebník a spisovatel Petr Štěpánek. Pro ParlamentníListy.cz pak také řekl pár slov ke všem ministrům kultury, kteří byli na tomto postu od roku 1993. Sdělil svůj názor na nedávný proslov Vítězslava Jandáka na zasedání Rady Českého rozhlasu a kritikům Jaromíra Jágra a jeho cesty do Číny poslal jasný vzkaz. Na závěr pak prozradil zajímavosti ohledně své cesty právě do této země. (19-05-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

ROZHOVOR "V naší zemi žije spousta lidí, kteří si stejně jako Ladislav Jakl myslí, že naše veřejnoprávní média pracují špatně, že tahle jejich podoba je nešťastná a měla by se změnit nebo že prostě nemusejí existovat vůbec," konstatuje glosátor a hudebník Petr Štěpánek na adresu nominace Ladislava Jakla do RRTV. Sám Štěpánek měl jedno z míst v RRTV také obsadit, po hlasitých protestech ale kandidaturu vzdal. V rozhovoru sundavá rukavice a komentuje aktuální vlnu nevole vůči Ladislavu Jaklovi a Vadimu Petrovovi, která v lecčem připomíná půl roku staré události. (04-04-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

Z chování vedení ODS vůči Václavu Klausovi kouká účelovost jako péro z gauče. Tak to vidí Petr Štěpánek, kdysi zakládající člen Občanské demokratické strany. A myslí si, že zatímco Klaus otec ODS založil, příběh jeho syna bude u jejího konce. Po jeho předpokládaném vyloučení už bude podle něj zřejmé, že ti „šediví ubožáci“, kteří se zmocnili tradiční politické značky, nemají s jejími tradicemi společného vůbec nic. (16-03-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

ROZHOVOR Skladatel, hudebník, zakladatel ODS i Alternativy pro Česko Petr Štěpánek se v rozhovoru ohradil proti výrokům, že SPD využívá strachu lidí: „To tvrdí ti, kdo straší, že bez Evropské unie zahyneme a že nad Velkou Británií den po brexitu už nevyjde slunce.“ V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz také prohlásil, že nálepkování je mor hlavního proudu zdejší žurnalistiky a navíc důvodem, proč část veřejnosti už novináře nebere vážně. Podle Štěpánka bychom navíc neměli ani na vteřinu pochybovat, že je třeba zprivatizované partičce ovlivňující Českou televizi hodit do jejich vládnutí „vidle“. (24-02-2019)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2019

ROZHOVOR „K čemu je nám Česká televize? Aby nám selektovala informace na ty, které smíme slyšet, a které ne? Aby nám vnucovala eurohujerskou a neomarxistickou propagandu? Aby za naše peníze krmila darmožrouty z neziskovek?“ ptá se hudebník a spisovatel Petr Štěpánek a zmiňuje například i pravdoláskovní hochy a děvčata. V rozhovoru se mimo jiné vyjádřil k postoji Andreje Babiše ohledně výročních zpráv ČT a prozradil také, jak to tehdy ve skutečnosti bylo s jeho vlastní kandidaturou do Rady pro televizní a rozhlasové vysílání.(10-02-2019)

Celý článek...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>
Strana 7 z 11
Unisono...
rocker...
výběr z foto...
phoca_thumb_m_07-2004-Bavorsko-pred-nami-Alpy.jpg phoca_thumb_l_06-2001-Recko-Olympie.JPG phoca_thumb_l_02-1975-Spektrum.jpg phoca_thumb_l_36-2007-Danova promoce.JPG 13-1991-Rakousko-Brand-s-Petruskou.jpg phoca_thumb_m_24-2006-Dansko-Kodan-skanzen.jpg phoca_thumb_l_21-1998-Unisono.jpg phoca_thumb_m_26-2006-Italie-Verona.JPG phoca_thumb_s_33-2006-Rakousko-Dachstein-West.jpg 15-2005-Dunaj-Gabcikovo.jpg phoca_thumb_s_47-2008-Rhona-ledovec-pramen.JPG phoca_thumb_m_43-2008-New-York-Central-park.jpg phoca_thumb_s_56-2009-Berlin-Kolonnenweg.JPG phoca_thumb_s_02-1994-volby-muzstvo-ODS.jpg 28-2004-Camden-za-Danem-v-Londyne.jpg phoca_thumb_s_29-2005-Francie-Tri-udoli.jpg phoca_thumb_l_45-2008-Bavorsko-Chiemsee.JPG phoca_thumb_l_39-2007-Ryn-Strasburk-Evropsky-parlament.JPG phoca_thumb_m_38-2008-Vanoce.jpg 25-2008-Londyn-Downing-Street.JPG