Rozhovory

Rozhovory - 2019

ROZHOVOR „Je to jen další merkelovsko-macronovská mocenská kabinetní trapárna,“ říká ke smlouvě o společném partnerství mezi Německem a Francií hudebník a spisovatel Petr Štěpánek s tím, že to k ničemu dobrému nepovede. V souvislosti s volbami do Evropského parlamentu promluvil o povyku v eurofilních kruzích. Vyjádřil se i k brexitu a k manifestu, který podepsal například Milan Kundera. V rozhovoru zmínil eurobolševiky, slunkofašisty a také Brouky Pytlíky a jejich servírování v České televizi. K té se pak vyjádřil i v souvislosti s projednáváním výročních zpráv o její činnosti. (2019-02-06)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

ROZHOVOR „Dobře, soukromá televize potřebuje diváky, tak vysílá kočkopsa, jemuž se říká dokudrama. Ale proč u toho veřejnoprávní Česká televize asistuje jako druhý program soukromé TV Seznam?“ ptá se v rozhovoru skladatel, hudebník, zakladatel ODS i Alternativy pro Česko Petr Štěpánek. Kromě podoby reportáže komentoval zároveň i způsob práce Policie České republiky a státního zastupitelství. Tvrdí, že vyšetřovat tak banální věc, jako je Čapí hnízdo, několik let, není normální. Spravedlnost je prý účinná, pouze když její verdikt přichází v přiměřené době. Když se něco táhne dlouhá léta, smysl se pomalu vytrácí a zůstává jen hořkost. (28-11-2018)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

ROZHOVOR „Místo uličních výborů tu řádí aktivistické politické neziskovky, kde se realizují novodobí mládežníci s mozky vymytými zdegenerovaným školstvím. Moskvu vystřídal Brusel,“ říká hudebník a skladatel Petr Štěpánek. Vyjádřil se ke kritikům Jarka Nohavici a upozornil na zlobu a závist. V rozhovoru promluvil také o Donaldu Trumpovi a Václavu Havlovi. Zmínil také Milion chvilek pro demokracii. (11-11-2018)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

STO LET REPUBLIKY „Největším nebezpečím jsou nejrůznější totalitní ideologie. Předtím na nás útočily z Východu, teď se na nás socialismus valí z Bruselu,“ hodnotí sto let od vzniku první Československé republiky hudebník a skladatel Petr Štěpánek. Před časem jsme prý odezírali, co vymyslí v Moskvě, teď srážíme paty, jak zavelí z Bruselu, respektive z Berlína. Obojí je podle něj špatně. Nějaké společenství evropských států podle Štěpánka má smysl, ale má jít o společenství národních států, nikoliv jakýsi unifikovaný nadnárodní celek. (17-10-2018)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

ROZHOVOR Hudebník a skladatel Petr Štěpánek dnes odvolal svoji nominaci do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Vadí mu, že poslanci, kteří ho navrhli, pro něj najednou odmítají hlasovat. „Samozřejmě špatná práce a úmysl dehonestovat a očernit moji osobu. To je svinstvo. Teď se to stalo mně, může se to stát komukoliv jinému,“ říká navíc Štěpánek k reportáži veřejnoprávní televize o jeho osobě. Dodal, že proto spolu s dalšími názorově podobně naladěnými lidmi varuje, že Česká televize není objektivní, vyvážená, všestranná. Hájí některé názory, některé preferuje a jiné dovede prý odstřelovat. Někdo se podle něj bojí. (02-10-2018)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

Radní, který tam sedí jak bluma, pobírá slušné peníze a občas jen zvedne ruku, nezmůže nic. Radní, který se nebojí otvírat témata, argumentovat a v diskusi přesvědčovat o správnosti svého pohledu ostatní, zmůže leccos. A to jak formálně, tak neformálně, jak na půdě rady, tak ve veřejném prostoru. Proč myslíte, že se kdysi za mého minulého působení v RRTV říkalo „Štěpánkova rada“, ačkoli jsem nikdy nebyl jejím předsedou? Už chápete, proč se některé kruhy mé nynější nominace tak bojí, že spustily takový povyk? (29-09-2018)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

ROZHOVOR „Srpen 1968 a vstup vojsk Varšavské smlouvy bylo nezměrné svinstvo a je třeba si ho připomínat. Ale nic se nemá přehánět,“ řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz hudebník a spisovatel Petr Štěpánek, zakládající člen Alternativy pro Česko i ODS. Připomněl, že dělat z německé okupace nacistickou, zatímco sovětskou stále označujeme za ruskou, je demagogie a překrucování historie. Socialismus podle něj přitom už dávno nehrozí z Moskvy, ale z Bruselu. V souvislosti se vzpomínkovými akcemi upozornil, že organizátoři by se měli zamyslet, zda pozvat skutečné pamětníky, nebo politiky s pochybnou minulostí. (25-08-2018)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

ROZHOVOR „Kdyby komunisté vystrčili do čela Kateřinu Konečnou, pak by sociální demokraté a jiné levicové strany byli v nebezpečí. V okamžiku, kdy se perou dvě party gerontů, toto nebezpečí nehrozí,“ komentuje politické dění hudebník a spisovatel Petr Štěpánek, zakládající člen Alternativy pro Česko i ODS. V rozhovoru navíc kritizoval nálepkování a řekl, že zjednodušovat si politickou roli označováním soupeře za extremistu je zoufalství. A toto zoufalství označil za celoevropské. (27-04-2018)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

ROZHOVOR Parlament, Českou televizi, Miloše Zemana i Andreje Babiše označuje za šaškárnu. Označení „superšaškárna“ udělil hudebník a spisovatel Petr Štěpánek Evropské unii. Zakládající člen Alternativy pro Česko i ODS varuje před vyvoláním konfliktu s Ruskem kvůli dluhům západních zemí. Současně odsoudil rychlé závěry kolem otravy dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, když se neví, kdo a čím ho otrávil, jak se to stalo, a zároveň existují fotky, jak specialisté zasahují v takzvaných atombordelech a vedle stojí policista a jí svačinu. (02-04-2018)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2018

ROZHOVOR Na budově na Kavčích horách je napsáno Česká televize. Podle Petra Štěpánka, bývalého místopředsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, je to lež jako věž. Kdyby tahle televize byla opravdu česká, hájila by zájmy českých občanů, a ne bruselských papalášů a jejich zdejších přisluhovačů. S mírnou nadsázkou říká, že se Česká televize postupně přeměnila v informační zločineckou organizaci, protože vysílá cinknuté, neúplné, zavádějící informace a není nezávislým informačním zdrojem, nýbrž propagandistickým nástrojem. V téhle podobě je potřeba ji zrušit, protože pokud ji budeme pouze opravovat, jediným výsledkem bude, že se jí pro změnu zmocní jiná parta. Je třeba dodat, že Štěpánek je současně neúprosným dlouhodobým kritikem Andreje Babiše, a letos vehementně kritizoval i prezidenta Miloše Zemana. (28-02-2018)

Celý článek...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>
Strana 8 z 11
Unisono...
rocker...
výběr z foto...
02-1998-Trebonsko-Luznice.jpg phoca_thumb_s_05-2000-Cesky-raj.jpg phoca_thumb_m_12-2005-Dunaj-Visegrad.jpg 15-1995-Krkonose.jpg phoca_thumb_l_24-2006-Dansko-Kodan-skanzen.jpg phoca_thumb_l_04-1976-Spektrum.jpg phoca_thumb_l_31-2006-Orlicke-hory-Ceska-Rybna.JPG phoca_thumb_l_20-2008-s-Milou-Kucerou-Davidem-Stadnikem-a-Zdenkem-Duspivou-arbitraz-v-Londyne.JPG phoca_thumb_s_10-1979 -Spektrum.jpg phoca_thumb_l_12-1991-Destne-s-vlcaty.jpg 33-2009-Berlin-obeti-Berlinske-zdi.JPG 23-2006-Dansko-vikingske-muzeum.JPG 10-1990-Praha-s-Petruskou.jpg phoca_thumb_m_14-2005-Filadelfie-zvon-Svobody.jpg phoca_thumb_l_02-1962.jpg phoca_thumb_l_45-2008-Bavorsko-Chiemsee.JPG phoca_thumb_l_14-2003-Mirek-Topolanek-krti-knihu-Ukradena-televize.jpg phoca_thumb_l_07-1976-Spektrum.jpg phoca_thumb_s_15-2005-Dunaj-Gabcikovo.jpg phoca_thumb_l_22-2005-Ryn-Alpy.JPG